Прочитај ми чланак

Ко све долази, а ко је отишао из Партизана (списак)

0

Partizan66907801_w640ЕВЕНТУАЛНА ПОЈАЧАЊА
Никола Аксентијевић (играч агенције)
Филип Малбашић (Хофенхајм)
Ненад Адамовић (Хајдук)
Урош Ђурђевић (Рад)
Камил Копунек (Слован)
Никола Гулан (Модена)

ОТИШЛИ
Милан Смиљанић (Генчлербирлиги)
Томислав Пајовић (крај позајмице, Шериф)
Лазар Марковић (Бенфика)
Жарко Томашевић (истекао уговор, Кортрајк)
Горан Ловре (раскид уговора)
Александар Миљковић (истекао уговор)
Александар Лазевски (истекао уговор)
Рашовић: Иванов је стуб Партизана, желимо да остане

(Новости)
Тренер Партизана дан пре прозивке у Хумској не зна на које играче може да рачуна у наредној сезони. Промене у свим линијама тима.

Седам фудбалера је већ напустило клуб, неки од преосталих се тек спремају да то учине, алтернативе су још само у најавама, и то у медијима, који, попут навијача, очекују конкретнија дешавања у најскорије време.

Са таквом сликом Партизан дочекује прву фазу припрема, која почиње сутра, чак и без репрезентативаца, ослобођених обавеза до 18. јуна. Тај датум ће, верује тренер Вук Рашовић, бити крајњи рок за конкретније формирање тима.

– Ситуација је таква, каква је, јер прелазни рок почиње тек 1. јула, траје до краја августа и морамо прво да видимо ко сигурно одлази, да бисмо ангажовали потребне фудбалере, а да притом не гомиламо конкуренцију и стварамо контрапродуктиван ефекат – каже за “Спорт” тренер Партизана Вук Рашовић. – Очекујем да до 18. јуна, када ће нам се на припремама прикључити репрезентативци, комплетитамо тим и да то буде кадар на који ћемо да се ослонимо у предстојећем периоду. Преостаје нам месец дана рада у пуном саставу до мечева у квалификацијама, које сматрам можда и најважнијима у години.

ivan ivanovЧини се да је највећи проблем у одбрани. Иван Иванов је постављен као приоритет, играч кога Партизан жели да задржи по сваку цену, али питање је да ли је то реално.

Са друге стране, стандардни Томислав Пајовић се вратио у Шериф, док су Александру Миљковићу и Александру Лазевском истекли уговори.

– Чињеница је да је одбрана ослабљена, али тражимо решења. Свима нам је велика жеља да Иван Иванов остане, јер желимо да темељимо одбрану на њему. Још не знамо да ли ће Владимир Волков напустити клуб, он је за сада са нама. Ту су још Милош Остојић, Живковић, Ашковски, Станковић, али морамо да нађемо и алтернативе, у случају да неко напусти клуб.

Везни ред је такође ослабљен одласком Милана Смиљанића и Лазара Марковића. За сада…

– Исти ситуација као и са одбраном. Имамо велики избор фудбалера у екипи, али морамо да видимо да ли ће још неко можда отићи, како бисмо одреаговали. Имамо листу играча који су интересантни, како у везном реду, тако и у нападу, где такође постоје индиције да би неко могао да оде и да ће требати ново решење.

Брине ли вас временски теснац до почетка квалификација и чињеница да ћете имати само месец дана да укомпонујете евентуална појачања?

– Из тог разлога сам и рекао да желим јасну слику тима до 18. јуна, како бисмо што пре почели са уигравањем. Квалификациони мечеви нас очекују већ 16. јула и сматрам те утакмице најважнијима у сезони, јер оне могу да буду одредница за целу такмичарску годину. Зато ћемо усагласити ставове у данима који следе и кренути у реализацију плана – закључује Вук Рашовић.