Прочитај ми чланак

Фудбал: Забрана трансфера Звезди и Војводини

0

CRVENA ZVEZDA-VOJVODINA-SUPER LEAGUE-SEASON 2012/2013Дисциплинска комисија ФС Србије потвртдила је одлуке према којима Црвена звезда, Војводина и још 12 клубова Суперлиге и ПЛС не могу да региструју нове играче.

(Б92)
Пре седнице свим клубовима дужницима је упућено писмо упозорења о неизмиреним обавезама.

На списку суспендованих су Црвена звезда, Војводина, Нови Пазар, Јагодина, ОФК Београд, Смедерево, Рад и Раднички 1923 Крагујевац. На списку су и Борац Чачак, Банат, Слога, Металац, Нови Сад и Инђија.

Због неисплаћених финансијских обавеза у оквиру Прве лиге Србије за жене мера забране регистрације (трансфера) нових играча изречена је ЖФК Машинац, ЖФК ЛАСК Црвена звезда, ЖФК Нови Бечеј и ЖФК Леминд Лавице, а у оквиру Прве футсал лиге Србије КМФ Танго Лиман.

„Донесене одлуке су везане за предмете који су у потпуности окончани у процесу пред надлежним органима ФС Србије. Обавештени смо од стране званичника обе лиге, Заједнице клубова Јелен Супер лиге и Удружења клубова Прве лиге Србија, да се одређени број предмета још увек налази у поступку и да се чека на доношење коначних одлука по тим питањима. Због тога, чланови Дисциплинске комисије биће у сталном заседању и обавестиће јавност о евентуалним новим детаљима,“ по завршетку седнице рекао је за званични сајт Савеза председник Дисциплинске комисије Слободан Пајовић.

„Напомињем да, упркос прилично великом броју клубова обе лиге који се налазе на листи, само три клуба – два из Јелен Супер лиге и један из Прве лиге Србија, имају релативно значајна финансијска дуговања. Верујем да ће, као и до сада, представници свих клубова-дужника реаговати брзо и исплатом дуговања омогућити регистрацију нових играча у своје средине. Настављамо курс из претходне две сезоне и овакав рад се показао као изузетно делотворан.

Такође, настављамо и са праксом да све заостале финансијске обавезе ка Савезу и лигама могу бити исплаћене на рате, уз подношење адекватног захтева. Користим прилику да још једном упутим апел играчима, тренерима и клубовима, а који имају потраживања на основу коначних одлука, поднесу пријаву Дисциплинској комисији ФСС што је пре могуће.“

Чланови Дисциплинске комисије ФСС подсећају да мера изрицања забране регистрације нових играча се не односи на могућност трансферисања играча у друге клубове, односно на могућност да клубови управо тиме обезбеде финансијска средства за измирење својих обавеза.