• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан: Илић сутра потписује, нови уговор и Нинковићу
Прочитај ми чланак

Партизан: Илић сутра потписује, нови уговор и Нинковићу

0

дд(Моцарт)
Још нема новајлија, али биће потписа. И то већ сутра. Према свим информацијама, Саша Илић остаће у Партизану још годину дана, јер је то обострана жеља легендарног капитена и руководства клуба.

За уторак је заказан састанак спортског директора Алберта Нађа и искусног везисте, коме је завршетком минуле сезоне истекао уговор, али су и један и други сагласни да се сарадња продужи на још 12 месеци, а кад тај период истекне власник девет титула и три купа са клубом из Хумске 1 вероватно ће завршити каријеру.

„Желимо да Илић остане још годину дана са нама и то не кријемо. Причаћемо и надам се договорити, а све оно што је Сале по завршетку сезоне говорио, о томе како се добро осећа и да може још да игра фудбал, представља добру полазну тачку у преговорима. Надам се успешном наставку сарадње“, изјавио је Алберт Нађ, а очекује се да Саша Илић званично обнови верност Парном ваљку.

Директор црно-белих жели да осигура кључне позиције у везном реду, па је обелоданио да ће нови уговор понудити и Николи Нинковићу, кога много сматрају легитимним наследником управо Саше Илића. Наиме, после увида у документацију, Нађ је открио како популарном Џигију обавезе према српском прваку истичу лета 2014, па је логична жеља клуба да сачува бисер српског фудбала. У супротном, црно-бели би дошли у нелагодну позицију да на зиму за његов евентуални трансфер инакасирају само обештећење по правилима ФИФА (максимум 500.000 евра), а наредног лета – ништа.
„Нинковићу ће бити понуђен нови уговор и тим поводом су контактирани његови менаџери. Видећемо наредних дана шта ће се дешавати по том питању“, додао је Нађ.

Припреме Партизана за наредну сезону почињу у среду у Спортском центру „Земунелу“, а на њима ће се појавити и доскорашњи двојац Телеоптика: бочни везни Немања Петровић и штопер, а по потреби и задњи везни Саша Ивковић, док ће из омладинаца бити прекомандован Јокић.