Прочитај ми чланак

ФК Партизан: Прво продаја па куповина!

0

sp-partizan(Новости)
Колико год навијачи Партизана прижељкивали да играчки кадар црно-белих остане на окупу за квалификације Лиге шампиона, јасно је да освежења и преко потребне свеже крви за улазак у елитно фудбалско друштво неће бити без продаје.

И нови спортски директор Партизана Алберт Нађ сусрео се са озбиљним ребусом одмах по доласку на нову функцију.

Доласци у Хумску условљени су одласцима из табора шестоструког узастопног шампиона Србије и док се они не реализују, практично је немогуће причати о одређеној суми новца коју ће спортски сектор Партизана имати на располагању.

Оно што представља највећи проблем црно-белих је чињеница да у тој “двосмерној улици” одласци почињу да се конкретизују много касније него што су црно-белима потребни парафи са новајлијама. Прелазни рок у Европи траје до краја августа и у случају да Партизан у финишу добро “наплати” неког од првотимаца корист можда неће бити превелика, јер ће епилог у европским квалификацијама већ бити познат.

Овакав вид пословања у старту везује руке Алберту Нађу, који, извесно, још неко време неће знати на коју страну би требало да крене, где да притисне, уколико му је буџет за појачања потпуно недефинисан. Једини засад известан одлазак, потпис Лазара Марковића за Бенфику, сигурно неће променити ништа у тактици за летњу фудбалску пијацу, јер је млади Чачанин одавно продат Захавијевом инвестиционом фонду.

“Златну коку” црно-белих могао би да представља Марко Шћеповић. Његово добро ухлебљење у иностранству је приоритет како за њега, тако и за клуб. После неколико прилично нереалних опција из блиске прошлости, појавио се Олимпијакос, који је, по писању грчких медија, баш загризао за младог нападача.

– Волео бих да играм за тим као што је Олимпијакос. Прво морам да разговарам са клубом и менаџером и онда ћемо донети коначну одлуку. Верујем да ће више појединости бити познато за десетак дана – рекао је Шћеповић.

Поред Шћеповића, клуб из Хумске сигурно неће стајати на путу Владимиру Волкову и његовом имењаку Стојковићу, док Бугарина Иванова само квалитетна понуда може да одвоји од Партизана. И док сви поменути стоје на излазним вратима, најаве о ангажовању Ђурђевића, Витаса, Гулана, Малбашића, чак и Бобана Рајковића (захвалио се на позиву) остаће на “стендбају”. Питање је само колико је друга страна спремна да чека консолидацију касе у Хумској.