Прочитај ми чланак

Фудбал: Партизан губи битку за два Уроша?

0

fk_partizan1_420x0(Спортал.рс)
Црно-бели су се после довођења Немање Којића и Предрага Луке током зимског прелазног рока намерили да и овог лета пазаре на Бањици. Као примарне “мете” означена су два Уроша, капитен Витас (20) и нападач Ђурђевић (19).

Међутим, како време одмиче, њихов евентуални долазак у Хумску се губи у измаглици. Наиме, према речима првог човека Рада Ранка Стојића у овом тренутку поменути двојац “грађевинара” је ближи одласку ван граница домовине него селидби у Партизан.  

– Ситуација је веома деликатна. Витас има понуде из иностранства, од стране пет-шест клубова док је Партизану у овом тренутку приоритет да задржи бугарског репрезентативца Ивана Иванова, а ту је и Милош Остојић, који ће сигурно играти наредне сезоне. Витас да буде трећи или четврти штопер није решење. Он је наш капитен и одлазак ван граница Србије је реалнија опција – тврди Стојић за СПОРТАЛ.РС.

Урош Ђурђевић је овог пролећа је “експлодирао” и одличним паријама и головима скренуо пажњу највећих клубова у земљи. Офанзивац Рада је потврдио о каквом потенцијалу је реч и на утакмици против Словачке у дресу омладинске репрезентације, када је био двоструки стрелац, на старту елитне групе квалификација за Европско првенство, у мечу против Словачке (4:0).

Због чега одлазак у Партизан не би био најбоља опција за младог нападача, објашњава Стојић.

– Са Ђурђевићем је веома слична ситуација као са Витасом, али је интересовање за њега још веће. Сваким даном Ђурђевићу расте цена. Мислим да му не би било лоше у Партизану, али је његов евентуални долазак условљен одласцима из Хумске. Уколико наш бивши играч Немања Којић остане у Партизану, у тандему са Александром Митровићем, за Уроша би било боље да му пронађемо адекватну средину у иностранству где ће се развијати – додаје Стојић.