Прочитај ми чланак

Зар је Звезда играчка?

0

zvezda-logo(novosti.rs)
Није Са Пинто кривац што је лако распустио тим пре краја сезоне. Португалац је своје рекао, али клупско руководство је морало да му каже – НЕ!

Португалски тренер Са Пинто је за врло кратко време на “Маракани” узбуркао духове и срушио неке клупске каноне. Или, у преводу, поиграо се са угледом клуба, бацио у прашину вишегодишњи углед стицан и на европској и светској мапи.

Зар је Звезда нечија играчка да један човек може, онако лежерно и без покрића, да после пораза од Партизана и Слободе, распусти целу екипу и у Нови Сад оде са “децом”? На тај начин тренер се поставио изнад клуба, с објашњењем да хоће да види омладинце на делу. И то баш са Војводином која је постала ноћна мора за црвено-беле? И шта то може да види за 90 и нешто минута…

Али, није Са Пинто кривац. Португалац је своје рекао, али клупско руководство је морало да му каже – НЕ! Челници великана из Љутице Богдана су МОРАЛИ да му објасне да Звезда МОРА да чува своје име и да МОРА да дерби игра са најбољим тимом.

Овако, Са Пинто је лепо на терен у Новом Саду послао Брајовића (1996), Грујића (1996), Јакшића (1995), Караклајића(1995), Стојковића (1995) и Лазића (1994), са тек нешто старијим Мијаиловићем, Ожеговићем и Савићевићем, а голман Весић је био најстарији са 23 године!

Нису само године проблем, да су ти клинци већ јели прволигашки хлеб. Не, на ноге Новосађанима су отишли неки који нису играли ни за подмладак, а камоли за први тим. И није битан ни пораз од 3:0, губио је и најбољи састав са истим резултатом, али бацити децу лаву у раље, пре свега је непрофесионално. Тако се играчи не добијају, а могу да се изгубе.

И још нешто: Са Пинто је претерао и са причом о судијама. О дељењу правде је да говорио тек када су заређали слаби резултати. И тако је Португалац ушао у српски лавиринт обмана и лажи, покушајима да суштину замагли и да алиби за сопствене слабости пронађе у грешкама других.