• Почетна
  • СВЕТ
  • Секс са животињама дозвољен у првој земљи Европске уније?
Прочитај ми чланак

Секс са животињама дозвољен у првој земљи Европске уније?

0

Содомија је према закону из 1969. године у Немачкој дозвољена све док се животиње не повређују, а Давид З.(26) има редован секс са својом кујом Гаси, пише у  листу „Ало“.

Давид тврди, да је њему секс с псом сасвим нормалан и не жели то да крије. Сексуални односи између људи и животиња су дозвољени у Немачкој, све док се животиња тим путем не повређује.

Од 13- те машта о четвороношцима

Иако не пориче да му људи често говоре да мучи животиње и да је силоватељ, Давид се не обазире на то и каже да воли свог пса.

– Већ сам с 13 година маштао о четвороношцима. С 20 година сам први пут имао секс са псом. Он је први почео и ја сам био помало шокиран. Један од мојих паса, партнера, ми је сваки пут показивао кад је желео секс. Контакте смо имали као и нормални парови. Понекад нисмо имали секс недељама – каже Давид за бз-берлин.де.

Прва „чврсту везу“ имао је с женком пса коју је узео из азила.
– Заљубљивао сам се и у људе, али Нели је била моја прва велика љубав – каже Давид који сматра да пси имају своју вољу. Немац додаје како је досад био у вези с пет паса. Он тренутно живи и са једним мушкарцем који дели његове склоности.

У кланици нема права

Активиста за права животиња Стеван Живков Андричин у изјави за портал Надлану.цом подвлачи да је све што се ради против воље животиња и на силу, врста криминалног дела или злочин.

– Оно што је јуче било незамисливо данас се сматра нормалним. Нешто што су људи посматрали као немогуће и невероватно нису уврстили у закон. Законодавац очигледно није размишљао у том правцу – каже Андричин, обајшњавајући чињеницу да је содомија у Немачкој легална.

Андричин каже да му није познато да ли је код нас содомија легално или илегало дело, али и додаје да је исто могуће да законодавац једноставно није имао на уму једну овакву опцију.

– Када животиња уђе у кланицу, сва њена права престају. Због тога животиње морају бити слободне и нико се не може представљати као еколог ако једе месо. Животиње ће бити слободне када их не будемо јели – изричит је Андричин.

Пси нису направљени за секс с људима

Насупрот Давидовом мишљењу да содомија не штети животињама ветеринар Волфганг фон Хов сматра да содомија на животињама оставља физичке и психичке последице, као и да пси нису „направљени“ за секс с људима. Хов додаје да животиње немају своју вољу већ да зависе од својих власника.

– Псима се може заповедати јер ће они учинити све како би се свидели власнику – каже Хов.

Да ствари могу кренути у позитивном правцу сведочи немачка министарка пољопривреде Илзе Ајгнер која најављује да ће содомија ускоро бити забрањена у Немачкој.

Дојче веле је извештавао о томе како се кокошке, свиње и краве и даље држе на најтешњем могућем простору у Немачкој, а потрошачи нису довољно информисани о начину производње јаја, меса, млека или вуне.

Како преноси Дојче Веле, многобројне рупе у Закону омогућавају најгоре мучење животиња. Борци за заштиту животиња су пре неколико дана ипак успели да забележе и један успех, тужили су суду једно предузеће из Тирингије које је хтело да продаје свиње америчкој војсци – за експерименте.

(Ало)