Прочитај ми чланак

Митрополит Амфилохије служио опело за упокојење Владе Србије

0

Amfilohije-527


Београд – На митингу Срба, митрополит Амфилохије служио литургију за упокојење Владе, а умировљени владика Атанасије да и Ђинђића није интересовала небеска политика.

Подсетимо, на Тргу Републике у 12.44 почео је митинг Срба са севера Косова под слоганом „Остајемо у Србији“, који ј еорганизован због противљења Срба и неприхватања споразума из Брисела који су потписали председници влада Србије и Косова 19. априла у Бриселу.

Митингу присуствује и неколико припадника СПЦ, међу којима је и митрополит Амфилохије. Он је на почетку митинга служио „литургију“ за упокојење Владе и Скупштине, док је умировљени владика Атанасије (Јевтић) рекао, говорећи о државном врху Србије, да су „ова тројица на власти издајници који верују у гаранције НАТО-а“.

„(Премијер Ивица) Дачић каже да је за земаљску политику, не интересује га небеска, тако је говорио и (убијени премијер Србије Зоран) Ђинђић, а како је завршио нека Бог суди“, рекао је Атанасије.

Он је навео да власт не верује у Бога, него у погубну митологију Европске уније. „Нема земаљске Србије без небеске“, додао је он.