Прочитај ми чланак

Министарка Зорана Михајловић предаје српски део „Јужног тока” Европској унији?

0

(Бета, Србин.инфо)
Реформисање предузећа Србијагас неће утицати на изградњу гасовода Јужни ток који Србија треба да гради с Русијом, рекла је данас министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић.

mihajlovic-zorana_0Зорана Михајловић, министарка енергетике члан ISAC фондације (види: Doc dr Zorana Mihajlovic – Milanovic, ISAC Fund-a Energy Advisor, Docent at Megatrend University;), чији су чланови и Соња Лихт, Милица Делевић (бивша супруга Драгана Ђиласа и шеф канцеларије за европске интеграције), Мирослав Лајчак, активни антисрпски лобиста, НВО Европски покрет у Србији…
Министарка Зорана Михајловић је и члан East West Bridge друштва (види: Member Zorana Z. Mihajlović), која је огранак Трилатералне комисије, формиране да гаји блиске односе између Америке, Европе и Јапана. Ова установа је основана на иницијативу Дејвида Рокфелера, а на идеју Збигњева Бжежинског.  (види: Members East West Bridge).
Више о свему види у чланку:
СНС воде атлантисти, чланови бесни!

„Јужни ток је наднационални пројекат и сви закони, све промене које се десе унутар неке државе, не могу да утичу на овај пројекат“, рекла је Зорана Михајловић за агенцију Бета.

Сви који буду сарађивали са Србијагасом очекују да у њему нађу сигурног партнера, али та компанија сада није у могућности да одговори својим финансијским и свим другим обавезама, указала је министарка после конференције за новинаре у Београду поводом представљања резултата инвестиционог оквира за Западни Балкан.

Србијагас би требало да буде реструктуиран до краја ове године и подељен у два предузећа у државном власништву. На тај начин, проценило је Министарство енергетике, расходи тог предузећа би могли да се смање за 30 одсто.

Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић је недавно рекао да се, по плану Министарства енергетике, „у све послове Србијагаса уводи туторство Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), а то подразумева и одређене политичке услове“.

„Новац ЕБРД обично прате политички услови. Неки од тих услова би могли потенцијално да угрозе Јужни ток. Нисам сигуран да ће руски партнер Гаспром радо гледати на те услове“, указао је Бајатовић.