Прочитај ми чланак

Крсти се са три прста: Дејв Ган православац!

0

dejv gan

(Курир)
Дејв Ган, певач групе „Дипеш мод“, православац је. Наиме, он је 1999. прешао у православље када се венчао са својом трећом супругом, глумицом Џенифер Склијас, чији су се родитељи доселили из Грчке.

Ган се са Џенифер венчао у Грчкој православној цркви у Њујорку. Њих двоје су се упознали када је певач имао проблема са дрогом. Дејв је имао много проблема током своје каријере, а августу 1995. наводно је покушао самоубиство жилетом. Према његовој каснијој изјави, то је био више „позив за помоћ“ него покушај самоубиства.

У том периоду Ган је знао проводити и по 12 сати пред телевизором гледајући прогнозу времена и причајући са лутком, што га је натерало да оде на третман у психијатријску установу. Убрзо напушта третман, да би се 28. маја 1996. предозирао у хотелској соби у Лос Анђелесу. Реанимиран је у хитној помоћи и поново послат на лечење. После два дана је ухапшен и судија га је послао на деветомесечну рехабилитацију.

Дипеш мод је прошле недеље одржао први концерт у Београду, на Ушћу пред око 30.000 људи, у склопу турнеје на којој представљају 13. албум „Делта мацхине“.