Прочитај ми чланак

„Епл“ и „Гугл“ ускоро у Србији

0

Dacic-u-SAD

(Танјуг)

Премијер Србије Ивица Дачић најавио је долазак америчких компанија „Епл“ и „Гугл“ у Србију до краја године и истакао да ће те инвестиције бити посебно значајне у побољшању имиџа Србије.

Дачић је после посете „Гуглу“ и „Еплу“ у Силицијумској долини у Калифорнији рекао да се очекује отварање Гуглових и Еплових производа у Србији, а долазак америчких гиганата ће, како је рекао, побољшати имиџ Србије.

Дачић је јуче у Сан Франциску учествовао на инвестиционој конференцији где је позвао америчке компаније да улажу у Србију.

Он се састао са руководствима „Хјулит Пакарда“, „Пејпала“ и „Оракла“, која су најавила развој бизниса у Србији. То укључује и могућност да се преко „Пејпала“ убудуће и продаје, а не само купује.

Српски премијер је поручио представницима америчких ИТ компанија да је Србија политички стабилна, отворена за бизнис и да ће инвеститори у Србији пронаћи раскошне таленте, каквих нема нигде на свету.

Према његовим речима, циљ Владе да Србије је да у наредних четири-пет година постане технолошки и иновациони центар Европе, и Београд „веома озбиљно ради на томе да ову визију претвори у стварност.

„Данас ми је председница ‘Оракла’ рекла шта њима треба – добри људи и добро место за бизнис – шта ћете боље од Србије“, закључио је српски премијер.