Прочитај ми чланак

Марковић: Нека Нинковић одлучи дерби

0

1(Новости)
Најопаснији су Лазар Марковић и Александар Митровић. Тако мисли спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић, који у најави суботњег дербија не крије да се највише плаши црно-беле младости.

Они су и јесенас на “Маракани” правили велике проблеме Црвеној звезди, а један од “прозваних”, Лазар Марковић, верује да ће одбрана црвено-белих и у 144. дербију бити на мукама.

– Не могу ништа да обећавам у вези са исходом, јер је дерби утакмица у којој одлучују ситнице. Ипак, оно што могу да најавим јесте да ћемо се максимално борити. Табела је показатељ да смо бољи од Звезде, остаје још да то потврдимо у суботу, када је и најважније – почиње причу Лазар Марковић.

Адут актуелног шампиона у пресудној утакмици првенства не мисли да саиграчи и он имају проблем са формом.

– Коментарисало се много да смо одиграли слабо у Крагујевцу, са чиме са ја не бих сложио. С обзиром на услове који су владали, вруће време и лош терен мислим да смо добро обавили посао и, што је најважније, освојили три бода.

У Црвеној звезди су управо Лазара “маркирали” као човека чијим би се заустављањем обавио највећи део посла. Он верује у најистуренији део тима, али и у потенцијалног “џокера”.

– Имамо тројицу једнако опасних шпицева, свако од њих би могао да реши дерби. Моја нека интимна жеља је да Никола Нинковић буде човек одлуке. Што се мене тиче, максимално сам подређен колективу и искрено се не оптерећујем размишљањем да ли ми је ово последњи дерби. Најважније ми је да сам спреман да одиграм свих 90 минута и 180, да је потребно.

Током претходне године одиграна су четири дербија. Партизан не само да није осетио сласт победе, већ ниједном није успео ни да избегне пораз од највећег ривала.

– Мислим да та чињеница не може да утиче на нашу екипу. Сваки дерби је нека нова прича. Атмосфера у екипи је одлична сви смо посвећени истом циљу, а то је титула.

И поред чињенице да је дерби одлуке на прагу, Лазар Марковић не крије да не прати дешавања у комшијском табору.

– Нисам гледао утакмице Звезде, не пратим их уопште. Сад ћу морати мало. Знам да имају супер одбрамбене играче, а о рецепту за пробијање њихове дефанзиве ће одлучити шеф, не бих улазио у те детаље – закључио је Марковић.

ДРУЖЕЊЕ СА ЛАЗОВИЋЕМ

Пријатељи за сва времена из родног Чачка, а током 90 минута светковине српског фудбала велики спортски ривали. Лазар Марковић и Дарко Лазовић требало би да представљају ударне игле клубова са Топчидерског брда у суботу.
– Добри смо пријатељи, али се не чујемо често у последње време. Немамо обичај да се пецкамо пре дербија, чујемо се по завршетку. Надам се да ће ме звати у суботу увече или недељу и честитати – уз карактеристичан осмех је добацио Марковић.