Прочитај ми чланак

„За верност заклетви“: Руска награда српском генералу Ратку Младићу!

0

FILE PHOTO OF RATKO MLADIC

(Глас Русије)
Почасна награда са симболичним називом „За верност заклетви“ биће уручена хашком затворенику, српском генералу Ратку Младићу од стране „Савеза совјетских официра.“ Ова одлука је донета на редовном састанку Јавног комитета за заштиту Ратка Младића, основаном при Државној Думи Руске Федерације. Како је саопштио заменик председника међурегионалне јавне организације „Савеза Совјетских официра“ пуковник Виктор Болотов

Ова медаља се додељује људима, који су нам блиски по духу. Наш основни мото је: „Ми смо људи у униформама, који су остали верни заклетви своме народу.“ Ми добро знамо генерал-пуковника Младића. У извесној мери, ми смо колеге. Сматрајте да на овај начин, ми изражавамо солидарност с њим.

Медаљу „за верност заклетви“, заједно са жељама за храброст, истрајност и веру, ми желимо да му је предамо путем делегације чланова Јавног комитета за заштиту Ратка Младића, који ће ускоро отићи у Хаг.

Подсетимо да Међународни кривични суд у Хагу, Младића, у ствари, суди зато што је остао веран српској влади у Босни, којој је положио заклетву, и зато је додела престижне награде са истим називом – симболична.

Желимо да верујемо да ће награда стићи до хероја. Затворска правила забрањују уручивање металних предмета заробљеницима, али можда у овом случају, тамничари направе изузетак!