Прочитај ми чланак

Шта је донео бриселски споразум: Избодена два дечака у Косовској Митровици!

0

napad nozem

(Танјуг)
Косовски Србин Ф.З. (15) и Горанац А.Ш (15) задобили су повреде у пределу ледја око 12.40 сати, збринути су у Здравствено центру, њихово здравствено стање је стабилно.

Директор Здравстеног центра Милан Ивановић рекао је Тањугу да су дечаци ножем задобили убодне ране у пределу леђа, да су смештени на хирушком одељењу и да је њихово здравствено стање стабилно.

Заменик регионалног директора шиптарскеТа полиције Ергин Медић рекао је Тањугу да се инцидент догодио око 12.40 сати у насељу Бошњачка махала, али да за сада нису познати мотиви и починиоци тог кривичног дела. Бошњачка махала је мултиетничко насеље у северном делу Косовске Митровице у коме живи Срби и Албанци.

k-mitrovica_620x0

Заменик директора Владине канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић обишао је у болници у Косовској Митровици двојицу дечака који су у насељу Бошњачка махала избодени ножем с леђа.

Он је рекао да су дечаци убодени ножем с леђа.

„То је још један показатељ шта Србе чека у независном Косову и ако дође до спровођења (бриселског) споразума“, сматра Пантић.

Срби на Косову и Метохији, нарочито они на северу, неће подлећи овим застрашивањима, ово ће само ојачати нашу спремност и одлучност да бранимо оно што припада нама и оно што ће остати наше, истакао је Пантић.

„Бедно је и јадно да Албанци нападају на децу, чак и са леђа, јер немају храбрости да се очи у очи погледају са њима“, рекао је он.

Пантић је, позивајући се на дежурног хируга Радимира Јанковића, казао да су дечаци имали много среће, јер сечиво није погодило аорту, иначе би „последице биле трагичне“.