Прочитај ми чланак

Бостонска завера: Чечени нису криви, све је намештено?! (Фото) (Видео)

0

Eksplozija-na-bostonskom-maratonu

(Телеграф/ Е.Т.)

Тамерлан Царнајев био је жив и здрав у тренутку хапшења без иједне ране на телу, на месту експлозије двојица припадника приватне војне компаније, чији се ранци слажу с онима који су експлодирали

Истог тренутка када су као осумњичени за бомбашке нападе на Бостонском маратону идентификовани као чеченска браћа Тамерлан и Џохар Царнајев, појавиле су се и сумње у истинитост оптужбе изнете од стране државног врха Сједињених Држава

Поред чињенице да отац, мајка и тетка осумњичених за тероризам тврде да је њиховој деци намештено, те да су недужни, бројни познаници и пријатељи браће Царнајев, који тврде да су дотични били потпуно американизовани и фини младићи, који никада нису показали ни најмањи знак да су способни да ураде овако нешто и који никада нису показивали знаке заинтересованости за исламски радикализам, додатно су подгрејали ову причу.

И не само то – дали су гориво свим теоретичарима завере да почну и сами да истражују шта се заправо крије иза бомби на Бостонском маратону и да преиспитују званичну верзију, по којој су два Чечена осуђени и пре суђења.

Међутим, све је почело пре тог кобног петка. Тачније, све је почело у понедељак, на дан када су две бомбе одјекнуле близу линије за циљ.

Једна анонимна особа на сајту 4цхан.орг, одмах након терористичког напада, представивши се као члан једне безбедносне комисије америчке Владе, тврдила је да је управо примила налог да се почне са кампањом на којој раде већ два месеца и “да сада све има смисла”.

– Одговорног за овај напад свалиће на младића у касним тинејџерским годинама или раним двадесетим, за кога ће рећи да је нестабилан. У његовом дому ће пронаћи оружје и летке НРА (Натионал Рифле Ассоциатион; америчка организација која окупља све власнике легалног оружја) – написао је он тада.

– Осумњичене неће наћи пре краја седмице, а рација је заказана за петак. Ово је намештаљка. Повређени људи су стварни, али догађај је планиран – додао је он.

Збиља, рација се десила у петак, када је читав Бостон био блокиран, а његове улице преплављене ФБИ, полицијом и војском, која је тражила једног човека, младића у касним тинејџерским годинама (имао је 19). Његов брат у средњим двадесетим (26) већ је био мртав.

Ко су мистериозни људи са ранцима?

Ljudi-sa-rancevima-na-Bostonskom-maratonu
Теоретичари завере такође истичу и присуство радника “Црафт Интернатионал” (слика изнад), компаније коју финансира ЦИА, а која се бави војним саветовањем и услугама широм света.

На сигурносним сликама њих двојица носе ранце на леђима и држе руке на ушима, што сугерише на могућност да су на радио-комуникацији са штабом. Поставља се питање у вези чега добијају инструкције?

Један од двојице носи на глави качкет са симболом који користи ова компанија, али и неке јединице америчких Морнаричких фока, што можда није чудно ако се зна да је компанију основао Крис Кајл, бивши припадник ове најелитније специјалне јединице америчких оружаних снага.

Ranac-koji-je-nosio-osumnjiceni-ne-odgovara-onom-koji-je-eksplodirao1
Наравно, могу бити и ангажовани као обезбеђење, што вероватно и јесте био случај. Међутим, кључни моменат оптужнице теоретичара завере у вези са њима је то што експлодирани ранац невероватно личи на онај који они носе на леђима пре експлозија.

Такође, ранци у којима је била бомба, истичу они, нису слични онима које су носили браћа Чечени.

Тамерлан је ходао и био без икаквих рана у тренутку хапшења

У складу са тим, иде и хипотеза да су Царнајеви плански ликвидирани како не би превише причали. Наиме, на првом снимку емитованом на једној америчкој телевизији види се Тамерлан Царнајев, старији од браће, како са дигнутим рукама лежи на земљи.

Tamerlan-Carnajev-predaje-se-sa-podignutim-rukama (1)
Други, далеко важнији телевизијски снимак, приказује осумњиченог Тамерлана како наг (очито свучен од стране полиције на лицу места током прегледа) бива вођен и угураван у полицијски аутомобил.

То можете да погледате на снимку испод:

 

Штавише, на снимку приложеном доле можете да видите ТВ сведочење очевица, који потврђује да је полиција ухапсила живог и нагог човека и одвела га (не однела) до полицијских кола.

Дакле, понављамо, није имао никаквих рана на себи и био је способан да хода.

 

Као што видите, тај човек је жив и здрав! Како је онда завршио мртав, са катастрофалним ранама, које можете да видите на долеприложеним фотографијама? Слике из мртвачнице су аутентичне, што је потврдила и полиција, али не зна се ко је њен аутор. Фотографија на којој боксује служи да докаже да је на столу заиста Тамерлан Царнајев.

Tamerlan-Carnajev-mrtav-na-obdukcionom-stolu-nakon-sto-je-bio-ziv-i-zdrav-tokom-hapsenja
Ни хапшење другог осумњиченог, млађег Џохара, није без контроверзе.

На једној фотографији нема никаквих рана, већ на другој је крвав у лицу. Штавише, постоји фотографија на којој и он хода. Ако је тако, остаје да се одговори на питање како је дошао у ситуацију да не може да прича него да комуницира са полицијом и тужилаштвом писаним путем?

Ово наводи на закључак да постоји озбиљна могућност да су Царнајеви ућуткани како не би могли да се бране

Hapsenje-Dzohara-Carnajeva
Поред тога, полиција упорно одбија да одговори на питање да ли је осумњичени Џохар пуцао на полицију када је пронађен. Шеф полиције Вотертауна, на директно питање новинара Си-Ен-Ена Волфа Блицера с тим у вези рекао је да не зна!

Ако није пуцао на њих, зашто је у њега пуцано? Зашто му нису прочитана права? Због чега је ФБИ нагласио свим службама да му, у случају да га нађу, не предоче која су му права?

Да ствар буде гора, жена која је представљена као сведок који је био “само неколико блокова удаљен од експлозије на Бостонском маратону”, Дона, заправо је мртва директора школе “Сенди Хук” у Њутауну, где се прошлог децембра десио масакр. У то можете да се уверите и у нашем тексту с тим у вези – спорна жена је друга слева.

Mrtva-direktorka-skole-u-Njutaunu-sada-svedok-bostonskog-masakra
У међувремену, док се америчка јавност бавила Чеченима и потером, Конгрес је изгласао ЦИСПА, закон којим је убијена слобода на интернету.