Прочитај ми чланак

Британска и САД амбасада подржале отимање српске имовине

0

telekom-sbija-jpg_660x330

(Танјуг)

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас, поводом информација „о продаји 70 одсто удела у Телекому и ПТТ од стране нелегалних органа самопроглашене државе Косова“  да је Телеком АД акционарско друштво са већинским уделом државног капитала Србије и других малих акционара, па је продајом повређено право државне својине Републике и право приватне својине осталих акционара.

„Поводом информације о продаји 70 одсто удела у Телекому и ПТТ од стране нелегалних органа самопроглашене државе Косова, Канцеларија за КиМ наводи да је продају ових фирми чију имовину у целости чине објекти који су у власништву Телеком АД Србија и ПТТ Србија, извршио невласник без икакве сагласности, овлашћења и учешћа у поступку продаје стварних власника“ речено је у саопштењу.

Тиме су наводе у канцеларији обманути купци о стварној власничкој структури Телекома и ПТТ, као и о власништву на објектима које користе ове фирме.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да ће о овој нелегалној узурпацији државне и приватне имовине обавестити међународну јавност и све релевантне факторе међународне заједнице и упозорава нелегалне органе да не продају туђу имовину, јер ће одговорна лица сносити озбиљне правне последице.

Окупаторска влада Космета јуче је донела одлуку о приватизацији 75 одсто акција ПТК, односно фиксне и мобилне телефоније немачкој компанији „Axos Capital“ у конзорцијуму са британском „Najafi Company“ за 277 милиона евра.

Опозиционе партије и невладине организацијена Косову и Метохији, као и представници синдиката ПТК-а, изразили су јуче неслагање са продајном ценом, како кажу, најпрофитабилније компаније на Космету.

Са друге стране, амбасаде Немачке, Велике Британије и САД на Косову поздравиле су у заједничком саопштењу приватизацију ПТК.