• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Спартак: У ФСС раде климоглавци, троши се на дневнице, путовања, хотеле и награде
Прочитај ми чланак

ФК Спартак: У ФСС раде климоглавци, троши се на дневнице, путовања, хотеле и награде

0

simovic

(Блиц)

Председник ФК Спартак Златибор вода Драган Симовић издао је саопштење са освртом на сукоб првих људи ОФК Београда и Фудбалског савеза Србије, Звездана Терзића и Томислава Караџића.

„Ја не би да изигравам судију нити да се стављам на било чију страну и да судим ко је у праву, а ко није. Ја са стављам на страну Његовог Величанства фудбала. Довољно је да мало застанемо, размислимо о свему и закључци ће се сами наметнути. Стање у нашем фудбалу није добро и ако би хтео да будем крајње искрен и да употребим праву реч мислим да је катастрофално. Клупски фудбал је скоро дотакао дно, јер је остало јако мало простора да буде горе, а о репрезентацији и да не причам. Сматрам да мора доћи од промена, али легитимним путем, кроз органе ФСС јер би свака „револуција“ потпуно оборила систем и настао би колапс. Морамо радити брзо и паметно, али пре свега мора се постићи сагласност да се промене и десе“, саопштио је Симовић.

Први човек суботичког клуба је отворено питао челнике Савеза шта су урадили за стварање услова за најмлађе.

„Где да деца тренирају пет месеци у зимском периоду и како да ускладе остале обавезе са тренинзима када код нас са падом мрака престаје и фудбал? Док деца по Европи тренирају под рефлекторима и на вештачкој трави, хиљаде наше деце тренира по блату. Како мислите да направимо нове Џајиће, Пижоне и Пиксије када нам деца тренирају о оваквим условима и уз скроман стручни и педагошки рад, а деца у Европи већ од своје десете године раде са тренерима специјалистима за одређене тектичко-техничке области“, рекао је Симовић.

Он сматра да је селекција улагања довела до катастрофалне ситуације у раду са млађим категоријама.

„Немогуће је да ФСС није могао у 5-6 већих градова да направи терене са вештачком травом где би та деца тренирала. Трошиле су се паре за све и свашта, путовања, дневнице, хотеле, награде, па је могло да се мало потроши и на рад омладинских категорија. Било је и добрих ствари у раду садашњег руководства.

Кућа фудбала. Одличан пројекат, али по мом мишљену гламурозан и предимензиониран. Бојим се да је један од главних пропуста код председника ФСС избор дела сарадника, уз извињење једном делу кадрова које изузетно ценим, мислим да је велика већина бирана да што боље клима главом, а не да мисле њоме. Нема иницијативе, нема идеја, нема позитивног сукоба мишљења. Али су зато подобни да климају главом и да дижу руке када им се каже да се не би ни случајно појавила два мишљења“, закључио је Симовић.