Прочитај ми чланак

Руси купују Индустрију меса „Чока“?

0

(Телеграф)

Уговором је предвиђено да Руси у фабрику уложе 14 милиона евра. У почетку би се производиле само паштете у конзервама

Coka
Некадашњи гигант, Индустрија меса “Чока”, после ликвидације и неколико неуспешних покушаја покретања производње, по свему судећи добија новог власника.

Потписаним уговором предвиђено је да Руси као већински власници преузму обавезу неисплаћених зарада и за почетак запосле 150 радника, те да ће фабрика започети да ради 15. маја ове године.

Бранко Милошевић, која је власник већег дела фабрике и преостали део ликвидиране ИМ “Чока” користи у закуп, саопштио је да су у “Чоки” 30. марта боравили представници једног инвестиционог фонда из Русије с намером да преузму фабрику и покрену производњу, као и да је потписан уговор којим Руси постају власници већинског дела фабрике.

Име инвестиционог фонда из Русије с којим је уговор потписан по договору с партнерима Милошевић још није у могућности да саопшти док се он не ратификује и достави банкарска гаранција да би био валидан и започела његова примена.

Уговором је предвиђено да Руси, као већински власници, у фабрику уложе 14 милиона евра који би се користили за откуп дуговања, инвестирање у опрему и механизацију и за обртна средства. У почетку би се производиле само паштете у конзервама тежине 200 грама које би се све пласирале на руско тржиште.