• Почетна
  • СПОРТ
  • Терзић: Србија је уморна од Караџићевог лица, гурнуо је фудбал у најгоре блато!
Прочитај ми чланак

Терзић: Србија је уморна од Караџићевог лица, гурнуо је фудбал у најгоре блато!

0

Zvezdan-Terzic(Блиц)

Председник ОФК Београда Звездан Терзић послао је писмо појединим председницима суперлигашких клубова и члановима Скупштине Фудбалског савеза Србије, у ком је навео разлоге зашто је потребно да први човек српског фудбала Томислав Караџић напусти функцију.

Председници Црвене звезде и Партизана Драган Џајић и Драган Ђурић демантују да су добили мејл, док је челник Војводине Ратко Буторовић сумњичав и пита се ко стоји иза писма.

Терзић није желео конкретније да говори о писму и садржини, јер их сматра пословном тајном.

„Шта да кажем што јавност и медији нису рекли. Нећу да говорим као бивши председник или као кандидат, немам амбицију да заменим Караџића. Али имам обавезу да изнесем став, Караџић може бити мој пријатељ, али то неће утицати на моја критичка размишљања. Ми у фудбалу имамо обавезу према фудбалу, не смеју лични односи бити изнад тога“, рекао је Терзић.

Он је таксативно набројао шта све замера Караџићу, који ни после прераног опроштаја од Светског првенства у Бразилу не прихвата одговорност за резултате.

„Недопустиво је да констатујемо да је Хрватска суперсила а ми аутсајдери. Фудбал је на најнижим могућим гранама, пропустили смо прошло Европско, а неће нас бити ни на наредном Светском. Није нас било на последња два Европска за младе селекције, нестали смо са велике сцене, постали смо фудбалска Мађарска. Успеси или неуспеси репрезентације директно утичу на развој целокупног фудбала, по вертикали од највећих клубова до најнижих лига. Одговоран је онај ко руководи српским фудбалом, ко доноси све важне одлуке, а то је Томислав Караџић“, додао је Терзић.

Први човек ОФК Београда додао је да је председник Савеза већ предуго на функцији, на којој је од 2008. године, а мандат му је продужен до 2016.

„Неуспешан је и требало и да оде, Србија је заглавила у блату. Уморна је од његовог имена и лица, треба дати шансу млађим и паметнијим људима, са новом енергијом, а таквих сигурно има“, закључио је Терзић.