Прочитај ми чланак

Ни трага, ни гласа: Лесковачки ђаци покрали јеврејског дипломату (ВИДЕО)

0

Бета, Б92

Лесковац — Заменик амбасадора Израела Ејал Наор остао је без камере док је лесковачким средњошколцима представљао искуства те земље у области ученичког предузетништва.

 ejal

Крађу је потврдила и портпаролка градоначелника Лесковца Сања Цонић.

„Понудили смо надокнаду штете нашем уваженом госту, али је он одбио и томе није придавао важност“, рекла је Сања Цонић агенцији Бета.

Портпаролка градоначелника Лесковца Сања Цонић каже да је Амабасади упућено извињење и да је свима жао због инцидента.

Нико у Лесковцу ни другог дана после посете израелског дипломате не зна где је и како је нестала медицинска камера.

Наор је током презентације у Скупштини Лесковца ученицима дао да погледају камеру типа „пилула“ како би им приближио ново техничко достигнуће из области медицине.

Професорка која је пратила ученике рекла је агенцији Бета да је презентер неколико пута позвао присутне да врате камеру, уз шаљиву опаску да кошта „само 3.000 долара“.

Заменик израелског амбасадора Ејал Наор је средњошколцима у великој сали Скупштине града ипак одржао предавање на тему „ Израел и његови потенцијали“, а ученици су погнутих глава отишли кућама.

„Уместо аплауза, на крају презентације настао је мук“, рекла је професока.

Шеф кабинета градоначелника Лесковца Небојша Димитријевић изјавио је касније да камера не вреди 3.000, него 300 долара.

„Камера која је нестала током презентације у сали Скупштине града је, заправо, капсула величине антибиотика, која се користи у савременој медицини за једнократну употребу, за снимање дигестивног тракта. Њена вредност је 300 долара. То ми је лично рекао господин Ејал Наор, који није придавао значај нестанку модерне справе“, казао је Бети Димитријевић, лекар супспецијалиста за исхрану.