Независни синдикат полиције: Вучић да покрене лустрацију у МУП-у, Дачић да поднесе оставку

nezavisni sindikat policija_f

(Бета)

Независни полицијски синдикат позвао потпредседника Владе задуженог за борбу против криминала и корупције Александра Вучића да покрене лустрацију у МУП-у.

У синдикату тврде да у МУП-у постоји „паралелна организована криминална група“.

Председник тог синдиката Момчило Видојевић је на конференцији за новинаре у београдском Медија центру позвао и министра унутрашњих послова Ивицу Дачића да поднесе оставку јер, како каже, не ради добро тај посао.

„Од када је господин Ивица Дачић министар никада није више било убистава полицајаца и самоубистава у полицији и никада више афера“, рекао је Видојевић и додао да Независни полицијски синдикат тражи да се оснује Комисија која би испитала наводе о незаконитим радњама појединих високих полицијских функционера.

Његов колега Горан Радовановић рекао је и да је актуелни директор полиције Милорад Вељовић по други пут изабран на ту дужност на незаконит начин.

Он је рекао да Вељовић није прошао неопходне провере и да против њега постоје кривичне пријаве које га онемогућују да обавља тај посао.

„Постоји најмање једна кривична пријава против Милорада Вељовића“, рекао је Радовановић и додао да су други кандидати за избор директора полиције били дискриминисани јер су подвргавани тестирању и провери кроз коју Вељовић није прошао, иако је то предвиђено процедуром избора.

Представници Независног полицијског синдиката Србије затражили су од МУП-а да се истражи случај команданта жандармерије Братислава Дикића за кога су се претходних седмица појављивали написи у медијима о наводној вези са криминалом и да се јавно саопшти да ли је то тачно или није.

Како кажу у том синдикату, ниједна од афера које су покренуте у полицији, попут афере прислушкивања и случаја Братислава Дикића, није доживела судски епилог и то према њиховој оцени штети угледу полиције.