Прочитај ми чланак

Машала: Деда Цоле у 95. години пети пут младожења!

0

Ало

Да живот почиње и у деведесетим, јуче је показао Ужичанин Стојан Цоле Миливојевић (95), из села Гостиница, који је у 10. деценији живота одлучио да се по пети пут ожени, и то “пилетином”. Наиме, његова млада је 25 година млађа Милица Пурић из Бање Ковиљаче, која је управо 19. марта уз венчање прославила и свој 70. рођендан! Њој је ово други брак.

Sudbonosno DA,  Foto -  M. Cvetković
После венчања и једно и друго пожелели су да им брак буде срећан и дуговечан, а само су кумови и најближи рођаци присуствовали свечаном чину у сали месне канцеларије у селу Рибашевина. Када је матичар Драгослав Николић питао Стојана и Милицу да ли пристају да ступе у брак, обоје су као из топа грунули: „Да!“

Весеље је у скромном друштву настављено у оближњој кафани уз кафу и сок, а онда су се, као у филму, жутим Стојановим „вардбургом“ упутили свом дому у Гостиници. Милица се поверила “Ало!” да је на венчању пред матичарем и имала трему.

– Руке су ми дрхтале толико да сам једва потписала записник – испричала је новопечена млада, која открива да су се она и Стојан упознали пре неколико месеци у Бањи Ковиљачи, где је он био на одмору.

– Нема ту много да се крије, Стојан је сјајан човек, диван, озбиљан, породичан као и ја. И одмах смо се нашли и решили да се венчамо, да живимо заједно овде у Гостиници – препричава Милица.

ff

Стојан, рођен 1918, први пут је пред матичара стао је још давне 1939. године са Видосавом из Лесковца. Затим је у Гостиници невенчано живео прво са Маријом, а затим и са Невенком, обе из Београда. Са четвртом женом, Смиљаном из Сокобање, венчао се пре пар година, такође у Рибашевини. Нажалост, Смиљана је, као и претходне три његове супруге, преминула.

– Не може човек сам. Мени и Милици данас желим само здравља и среће, да нам овај брак буде дуговечан – рекао нам је Стојан. Матичар Драгослав Николић јуче нам је открио да је венчање Стојана и Милице прво ове године у месној канцеларији у Рибашевини, која уз ово покрива и суседно село, Губин До – два села са укупно више од 1.100 становника.

Једни свадбују, а други робијају у деведесетим!

Радета Радовановић из блачког села Дрешница је у својој 92. години дочекао да служи затворску казну! Овај готово непокретни старац јесенас је осуђен због незаконитог држања оружја на три месеца затвора, па је дочекао робију убрзо после изрицања пресуде.