Прочитај ми чланак

Немачка тражи српске раднике

0

Немачкој је потребно 250 радника из Србије за здравствену негу у болницама, саопштила је Национална служба за запошљавање Србије.

 

Оглас је објављен у складу са Споразумом о посредовању и привременом запошљавању радника, држављана Србије, у Немачкој, који је потписан у јануару ове године.

Рок за слање пријава на конкурсу за радна места у Немачкој је 5. март. Траже се радници који имају завршену средњу медицинску школу, и то медицинска сестра-техничар општег или педијатријског смера, и који имају положен стручни испит.

Од кандидата се очекује познавање немачког језика на елементарном нивоу, а предност ће имати кандидати који боље познају тај језик и имају радно искуство у струци.

Услов за учешће на конкурсу је да су кандидати пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање у статусу незапосленог лица.

Радни однос у Немачкој ће бити заснован на одређено време на позицији асистента за здравствену негу до нострификације дипломе за здравственог радника.

Након нострификације дипломе, најкасније у року од 12 месеци, радни однос ће моћи да се уговори и на неодредјено време. Почетна бруто плата износиће 1.900 евра до признавања дипломе за здравственог радника.

Све информације о конкурсу за радна места у Немачкој доступне су сајту Националне службе за запошљавање www.nsz.gov.rs.

(Вести онлајн)