Прочитај ми чланак

Грађани Ковачице: Почетак геноцида у Банату

0

На територији општине Ковачица на удаљености мањој од 400 метара од насеља,  мање од 30 киломтара ваздушном линијом од Београда почеће изградња фабрике за прераду опасног отпада ЈУНИРИСК .

ПОКРАИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ ГРАДИТЕЉСТВО И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ издао је дана 27. 12. 2012 године грађевинску дозволу фирми ЈУНИРИСК . Тим чином је Покрајинска влада кренула атак право на националне мањине пошто су два словачка једно мађарско и једно румунско насељено место у непосредној близини фабрике .

Председник Општине је на власти од 2000 године . У недостатку кадрова демократска странка је поставила садашњег председника који је по занимању електричар . Он се на овој функцији лепо снашао исто као и наводни бравар . Влада претњом и уценама а за послушнике се нађе и по која коска.

До сада је против председника Мирослава Кришана поднет велики број кривичних пријава које су тавориле по наређењу људи из власти у нечијој фиоци . Тренутно је покренут кривични поступак, против поменутог господина али се бојимо како нам је судство ефикасно да ће то трајати бесконачно .

Кришаново безакоње се повлачило и по медијима али се он нелиби да и даље ради за свој џеп, а против интереса грађана општине Ковачице .Био је и у срамној комисији која је ковачичку шећерану продала за 3 ЕУР-а .

Са изградњом фабрике за прераду ОПАСНОГ ОТПАДА који ће се довлачити из целе европе општина Ковачица ће напокон бити сахрањена . Од 2000 –те године до данас око 5.500 радника је изгубило посао.

У општини Ковачица је затворен квалитетан млин фабрике сточне хране уништена пољопривредна предузећа дрвна индустрија индустрија обуће грађевинска предузећа . Све то је надоместио Базен који троши енормна средства зими нема дневно ни 20 купача колики су трошкови грејања воде и остали губитци нико незна .

Једина здрава грана за коју су грађани општине Ковачица могли да се ухвате је пољопривреда, а изградњом ове тровачнице у пречнику од 50 километара од фабрике Европска унија неће желети да купи ниједан производ . Затроваће све оранице јужног Баната .

Због испарења и отпадне прашине коју ветар може разносити и 50 километара у пречнику ова територија ће бити идеална за појаву канцерогених болести . У опасности су и подземне воде што ће угрозити комплетан живаљ.

Развијене земље Европске уније нимало нису наивне када ту прљаву технологију нежеле на својој територији Већ су спремни да такав отпад возе од своје територије и понеколико хиљада километрара

ГРАЂАНИ ОПШТОНЕ КОВАЧИЦЕ ТРАЖЕ ОД ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА УКОЛИКО НЕ СПРЕЧИ

НЕЗАКОНИТО ДОНЕТУ ДОЗВОЛУ ЗА ИЗГРАДЊУ ОВЕ ФАБРИКЕ У ЊЕНОЈ НЕПОСРЕДНОЈ БЛИЗИНИ

ИЗГРАДИ ОНКОЛОШКИ ИНСТИТУТ. Ту ће научници моћи да у великом броју испитују оболеле од карцинома

 

НЕЗАДОВОЉНИ ЖИТЕЉИ ОПШТИНЕ КОВАЧИЦА