Прочитај ми чланак

Гробари, Делије, Земунци и Ђаволи у заједничкој шетњи против навијачких жртава! (ВИДЕО)

0

Први пут од појаве организованог навијања у Србији највеће навијачке групе предузеле заједничку акцију и одале почаст досадашњим жртвама

Историјски дан за српску навијачку сцену! Први пут откако се организовано навијање појавило на територији Србије највеће навијачке групе су успеле да се сложе око једне велике и важне идеје.

Шетњом од парка Мањеж од Храма Светог Саве где су упалили свеће палим другарима, највеће навијачке групе су у Београду заједно одале почаст свим навијачким жртвама претходних година. Неколико стотина њих одазвали су се акцији “Шетња против навијачких жртава“, коју је покренула Партизанова фракција Гробара – Забрањени.

Било је необично, али лепо, видети на једном месту језгра једне стране Гробара, затим виђеније Делије, Таурунум бојсе, Плаву унију, Ђаволе из Крагујевца, Фирме из Новог Сада, навијача Рада…

Надамо се да је ово почетак фер и коректнијег односа међу најватренијим присталицама српских клубова, а посебно на то апеловао је у емотивном говору пре уласка у Храм, отац Ивана Перовића, младог Гробара који је трагично настрадао пре годину и по дана у обрачуну две фракције навијача Партизана.

– Ако после овог скупа ниједна мајка навијача више не заплаче ја ћу бити презадовољан – рекао је између осталог Раша Петровић.

Скуп је протекао у миру, испоставило се да је велики број припадника полиције био је непотребан, а навијачи су сви у глас, по доласку на плато испред Храма Светог Саве громогласно запевали песму Косовских божура “Ој Косово, Косово…”.

(Телеграф)