• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Срамота: Војска зарадила богатство на топу „Нора“, а конструктору одузела стан!
Прочитај ми чланак

Срамота: Војска зарадила богатство на топу „Нора“, а конструктору одузела стан!

0

Како се држава односи према заслужним грађанима? Судећи по случају преминулог пуковника Новака Митровића – никако.

Редакција „Србин.инфо“ открива велику неправду коју је Војска Србије нанела конструктору самоходне хаубице и носиоцу пројекта „M84 Нора“ – топа, чијом је продајом Министарство одбране до сада зарадало десетине милиона евра.

Уместо захвалности конструктору (преминуо 2008. године од последица повреда добијених приликом испитивања топа „Нора“), Војска Србије је прошле године одузела право на стан Новаковој породици, који му је претходно додељен!

– Читам у новинама изјаве министара одбране Александра Вучића да држава одлично зарађује од продаје топа „Нора“ и да је наменска индустрија будућност Србије. А прошлогодишњом одлуком, Војска је обезвредила сав рад и одликовања која је мој муж добио. За мене је крајње понижење да после свега решење овог случаја тражим на суду – прича Новакова удовица Петровка Митровић.

Пуковник Митровић је још 2001. године добио решење за стан на Бежанијској коси. Због одуговлачења са завршетком објекта, Новак се обратио вишој војној стамбеној комисији 2006 године. Од начелника комисије је тада добио одговор да је решење за стан коначно и правоснажно. Остало је само сачекати завршетак зграде и усељење.

– Када је супруг преминуо, по редовној процедури однела сам документе о његовој смрти, како би решење стана пребацили на моје име. А прошле године добили смо одговор да смо скинути са листе, наводно због промена у правилнику из 2001. и 2003. године!

Како може да се одузме стан само нама по том основу, када проверено знам да су сви усељени станови на Бежаниској Коси додељени баш решењима из 2001. године?

После одређених провера, сазнала сам да се зграда  у којој је и наш стан, завршава 2014 године и да сва лица која чекају на усељење имају исто решење као и ми. У питању је селективна примена закона – поручује Петровка Митровић.

Документација:
Molba Mitrovici, Ugovor o kupuprodaji – otkupu nepokretnosti, Resenje o dodeli stana, Resenje Mitrovic Ostoja Resenje o odbijanju zahteva Mitrovic Petrovka, Odgovor ministarstvu Mitrovic.

Алексеј Димитријевић