Прочитај ми чланак

Руски војници претукли терористу Рамуша Харадинаја! (ФОТО)

0

Извор: Телеграф.рс, СНП Наши
Српски покрет “Наши” објавио је две фотографије на којима се види претучени председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај!

Сукоб се десио се маја 2000. године између руских војника који су били стационирани на Косову и Метохији и новоформираних безбедоносних снага у јужној српској покрајини.

– СНП Наши поклања премијеру Србије Ивици Дачићу фотографију једног од водећих “политичара” тзв. независног Косова Рамуша Харадинаја како би му показали који је једини начин “преговора” с терористима. Дачићу, уместо што прогоните оне организације који говоре да је Косово и Метохија саставни део Србије, а штите оне које финансира ЦИА, уместо што за рачун оних који нам отимају Косово и Метохију и дају га терористичкој шиптарској банди градите границу на Јарињу и Брњаку, почните да браните ову земљу и да терористе третирате онако како закон и Устав налажу. Не постоји решење за Косово и Метохију осим да оно буде саставни део Србије. Ако нисте способни или не желите да на тај начин водите Србију, онда поднесите оставку, јер у овој земљи има доста оних који Србију воле више од новца и функција – каже се у саопштењу ове организације.

У њему се појашњава и да су фотографије Харадинаја настале 2000. на Косову у близини села Мушотиште у Сувој Реци.

– Руска јединица из састава КФОР-а зауставила је возило с наоружаним терористима, међу којима је био и Харадинај. Пошто су брзо савладани и разоружани, Харадинај је рекао руском падобранцу да је џудиста и да би другчије разговарали да Рус није наоружан.

Руски витез је наредио да одвежу Харадинаја, оставио је пушку, а онда објаснио каква је разлика између руског падобранца и најобичнијег бандита. Борба је била кратка и натерала је сузе на очи Харадинајевој пратњи. Руски војници, који тада нису знали ко је Харадинај, предали су ухапшене органима УН који су, као и много пута после тога, ослобили злочинца – додаје се у саопштењу СНП Наши.

Рамуш Харадинај у изјави за Терлеграф није хтео ни да потврди, али ни да демантује поменути, по њега непријатан, догађај.

– Не желим да одговарам на српску пропаганду – било је све што нам је рекао Харадинај.

Како је објашњено, руски специјалци су ову фотографију поклонили Игору Маринковићу из овог покрета током његове недавне посете Москви.

– Фотографија која је чувана као један од најдражих трофеја елитне падобранске јединице и до сада никада ником није показана, поклоњена је како би се подигао морал грађанима Србије, али и као завет да је велики број Руса спреман да као добровољци учествују у одбрани Космета – наводе из ове организације.

О овом догађају су својевремено писали и агенција АФП, као и немачки Шпигл. Они су тада објавили да је “бивши командос” из Ослободилачке Војске Косова повређен у сукобу с припадницима снага безбедности које су на Косву из Русије.

Реаговао је тада и руски контигент на Косову саопштењем за јавност.

Приликом привођења осумњиченог дошло је до пружања отпора и наши војници су употребили минималну силу како би га савладали – казано је у саопштењу Руса.

(Телеграф.рс, СНП Наши)