Прочитај ми чланак

Неле Карајлић непожељан у Сарајеву

0

Функционери Странке демократке акције (СДА) Алије Изетбеговића покрећу иницијативу да се Неле Карајлић прогласи непожељним у главном граду БиХ због нових „Надреалиста“. Иницијативу су покренули чланови општинског већа града Сарајева из редова СДА Алије Изетбеговића.

Гостујући у једној емисији члан ове странке Џемо Туцаковић навео је да ће предлог ставити пред министра културе Кантона Сарајево Ивицу Шарића, који је недавно у Сарајеву забранио наступ фолкера Ћеме и Милене Ћеранић.

„Не може неко ко велича национализам и злочине у својим назовихумористичким емисијама бити пожељан. Управо због такве идеологије се и десило све ружно на овим просторима“, рекао је Туцаковић.

Карајлића ова иницијатива није изненадила нити повредила. И сам је више пута истакао да више никада неће крочити у Сарајево.

„Бојим се да тај господин није погледао емисију, јер у њој нема ничег што он помиње у својој изјави. А то да сам непожељан јасно ми је још од 1992. Баш као што је непожељно и 200.000 људи који деле моју судбину. ‘Надреалисти’ које сада радимо зраче ведрином и добронамерношћу и нико неће наћи ништа увредљиво у њима“, рекао је Неле Карајлић.

 

(Мондо, Курир)