Прочитај ми чланак

Марина Перовић: Анђео са Космета

0

У историји Србије увек је било жена, које су биле истински хероји. Често се дешавало да припаднице лепшег пола својом храброшћу и пожртвованошћу задуже свој народ више него многе војсковође. Данас је једна од њих Марина Перовић, девојка која потиче из једног малог места поред Косовске Митровице.

Колико је Марина помогла својим сународницима на Космету, најбоље говори податак да је Срби из јужне српске покрајине зову „Анђео“…После завршене средње медицинске школе, Марина је отишла у Праг, где се запослила и одакле помаже својој порододици. И поред тога што јој је породица много недостајала, ускоро је у Прагу уписала факултет за Економију и менаџмент, где је проглашнеа за најбољег студента.

Марина никада није заборавила свој Космет и увек се трудила да помогне свом народу. Сви људи из Косовске Митровице је знају као веома пријатну и добру особу, омиљену у друштву. Кажу да је дете за пример и увек спремна да помогне другима.

Перовићева је организовала слање хуманитарне помоћи из Чешке за Србе на Космету, али што је можда још важније, борила се да у Прагу сазнају истину о Србији и светој српској земљи. Њене текстове о ситуацији на Космету, као и нелегалном хапшењу Србина из Митровице, који је лажно оптужен да је пуцао на КФОР, пренело је неколико чешких медија. Једноставно, Марина се бори за свој народ без обзира на све!

Нема Чеха, којем Марина није испричала о свом народу, вери и лепоти свог завичаја. Једно је сигурно, у тако малом створењу чучи огромна храброст. Да је сваки Србин упола храбар и пожртвован за свој народ као Марина Перовић, ником не би пало на памет да нам отима Косово и Метохију.

Србин.инфо