• Почетна
  • СВЕТ
  • Русија спремна да Србији испоручи 12 “миг 29М2“ и ПВО системе С-300
Прочитај ми чланак

Русија спремна да Србији испоручи 12 “миг 29М2“ и ПВО системе С-300

0

Русија је спремна и да помогне економско уздизање Србије и да је наоружа. Тако да би свако ко би хтео да је нападне – како је у Београду рекао први потпредседник владе РФ Дмитриј Рогозин – претходно морао добро да размисли.

Са Рогозином је у Београду боравила врло јака екипа руске војне индустрије у којој су били и директори фабрика „Миг“ и „Сухој“ и извозне фирме за оружје „Рособоронекспорт“.

У оквиру ранијих преговора и договора са руском страном, Београд је већ дефинисао своје потребе: 12 авиона „миг 29М2“ једноседа и четири двоседа. Или десет једноседа и два двоседа истог авиона.

Руси нуде исту цену и за једноседе и двоседе, а обе варијанте имају исту опрему и носе исто наоружање.

Највероватније решење ће ипак бити: осам једноседа и четири двоседа. Ово би значило да Србија – уз четири „миг 29“ – поново има комплетну савремену ескадрилу ратних авиона.

У пакету са „миговима“, требало би да стигну и ракетни системи „панцир” (12) и „бук”.

Најзначајнији у понуди су ипак: стратешки ракетни системи С-300 са ракетама од још моћнијег система С-400.

Руси су спремни да нам испоруче и најмодерније радаре који су потпуно отпорни на антирадарска дејства ракета западне производње.

„Миг 29М2“ је трипут јефтинији од „тајфуна“ и „рафала“, а Руси. А још нуде кредит, али и плаћање испорукама наше робе, од пољопривредних до производа војне индустрије.

Русија се интересује за наш школски авион „ласта“ и наше оклопно возило „лазар“.

 

(Политика)