Прочитај ми чланак

Двери: ЕУ диктатура српских власти

0

Пирот – Више нема дилеме шта је „реформистичка“ власт урадила, једноставно речено признала независну државу Косово и Метохију. Како се то зове у народу?

Жалосна је Србија данас! Предала је своје „срце“ ЕУ колонијалистима заједно са терористима и кољачима из редова ОВК. Нећемо рећи ни помислити свих људи Косова и Метохије, јер и тамо се живи од данас за сутра, много је муке и огорчења у народу без обзира верску и националну припадност, али ћемо назначити да мала група људи, која на рукама својим има крв људску, управља Светом Србском земљом. Дакле, ово је „тријумф“ зла над добрим, силе над нејаким, џелата над недужном жртвом! И све то је жртва добијања датума о преговорима за улазак у ЕУ, наравно, као колонија. Невероватно и стравично!

Али није то урађено мимо наше власти, мимо нашег сагласја, но уз директну и индиректну помоћ Власти у Београду. Без обзира на обећања у предизборној кампањи, без обзира на завет актуелног председника, тадашњег кандидата, без обзира на критике споразума госп. Стефановића, без обзира на жртве и јасну повезаност терориста са злочинима, садашњи режим у остатку Србије је наставио да Бриселу доказује да ће управо они испунити обећања Бориса Тадића! Зато је 10. децембра на Јарињу и Брњаку почела примена тзв. договора о „интегрисаном управљању прелазима“ ! Опростите драги суграђани, сви ви који сте за ове странке које су продале српску земљу, Косово и Метохију, али морамо јасно означити ко је све у томе учествовао, власт: СНС, СПС, УРС, ПУПС, ЈС, НС, Покрет Социјалиста, а потом и опозиција: ДС, ЛДП, СПО и ЛСВ који су подржали све кораке а претходно омогућили да до њих дође.

Показала је данашња ситуација да наши властодршци врло лако мењају стратешка пријатељства, и да обећања преиначују у неизречено, или ћуте о њима. Срамота! Србе са севера Косова и Метохије држава је именовала за народ друге „државе“, уручила им административни прелаз-царину и поручила да „пут Србије у ЕУ се не сме довести у питање“!

Чак, више се не крију да кажу „не може се више водити политика и Косово и ЕУ“, мислећи да ћемо морати да бирамо једно од та два. Сада је јасно шта ће власт изабрати: на срећу противника Србије а на несрећу народа Србије. Са друге стране нико још не помера она срамна обележја: споменик у Бујановцу и спомен плоча у Новом Пазару! Зашто? Шта нам недавни догађај у метохијском манастиру Будисавци поручује?

Зато одбрана (свим правним средствима) за очувањем Косова и Метохије у оквиру српске државе се не може само тамо вршити, на лицу места, већ широм Србије! Јер народ треба да зна шта се дешава, да зна до које обмане је дошло, да се подсети ко је шта обећавао а шта је урадио! Ако то не урадимо, џаба нам све.

Дакле, народ треба да се тргне, уразуми, јер ово није само криза власти већ народа. Међутим, не треба никога именовати јер обмана је вишеструка, како на пољу пољуљане историјске свести, губитка идентитета, неразумевања потребе за поседовањем и очувањем духовне баштине заједнице којој се припада, тако и на свођењу целе заједнице на рачуницу. Зато требамо да појаснимо, да одагнамо медијску маглу, и кажемо како обичног грађанина погађа овај проблем.

Наиме, Косово и Метохија није само проблем тамошњих Срба, па и осталог живља који живи тамо, мада су сви по држављанству Срби јер живе у држави Србији, већ то је и проблем сваког човека који се осећа напуштеним од стране државе. Како? Свако ко нема палату да зна да је власт затворила предузећа, уништила их! Свако ко нема кров над главом нека зна да је власт приграбила све за себе и своје поданике, нисмо више сви једнаки у држави!

Свако ко не може да се лечи да зна да је власт то увела, сада је све скупо и за многе недостижно! Свако ко жели да се едукује да зна да власт је тако уделила! Свако ко жели нешто да уради у свом животу а не може да зна да је власт та која одређује ко може а ко не! Свако ко је гладан да зна да многи су на власти бахати и уживају у луксузу! Остао је народ – СИРОЧЕ на свом огњишту званом Србија.

И ево момента у коме ова Власт, онако осионо и бездушно наступа: Свуда где је проблем, она га ОДСТРАНИТИ, једноставно га остави на социјално-правној маргини, нека се мучи и потуца по ходницима молећи једног другог за своје право, своје здравље, своју хлеба! Постала је њихова парола: „Све ћемо склонити у страну само да Србија (њихова и под њиховом шапом) ‘уђу’ у ЕУ“. Дакле, држава је постала социјални хирург, све што јој смета на путу за ЕУ она одстрањује, тј. склања у заборав.

Иначе, Власт би се одмах сукобила са нелегалним приватизацијама, покренула домаћу производњу, најурила партијске чиновнике и директоре из предузећа, обезбедила бесплатно здраство и школство, оснажила војску, решила проблем неправичних судија, итд. Е то је још једна заједничка нит тамошњих и овдашњих људи и прилика.

А сада и да појаснимо само шта је то ИБМ – „интегрисано управљање границама“ или у оригиналу „Integrated Border Management“. Цитираћемо Александра Павића о ИБМ-у:

„То је концепт граница који је садржан у Лисабонском споразуму, (појашњење: Лисабонски споразум или уговор је настао као неко компромисно решење након одбијања Европског Устава, који су прихватиле све државе чланице ЕУ 2007. године). Њиме се регулише гранични режим између суверених држава у ЕУ. Не постоји ни једна држава чланица Уније која има царину на својим административним прелазима. Прва тачка споразума који је власт потписала о „Интегрисаном управљању границом“ се позива на Лисабонски споразум. Значи, позива се на тај концепт граничне контроле између суверених држава ЕУ. И дословце, у тачки 5. Споразума се помиње да то значи и присуство царине, цитирамо поменуту тачку:

‘Споразуми ће укључивати, у складу са захтевима, избалансирано присуство свих припадајућих служби обеју страна као што су царина, полиција итд, и покриваће материју као што су локација прелаза, својство објеката, радно време, итд. У складу са својим мандатом (3) на прелазима Јариње/Рудница и Табавије/Брњак, ово присуство ће укључивати званичнике ЕУЛЕКС-а. ЕУЛЕКС ће такође бити присутан на прелазима Дхеу и Бардх/Кончуљ, Мердаре/Мердар, Мутиводе/Мутивода и Депче/Мучибаба.’

По овом споразуму се административни прелаз тумачи као граница између два државна ентитета. Друго, током преговора терориста и убица је стављен у исти ранг као и премијер државе Србије.“

Према наведеном горе, више нема дилеме шта је „реформистичка“ власт урадила, једноставно речено признала независну државу Косово и Метохију. Како се то зове у народу? И још једно питање властима: Зашто јавно није доступан документ споразума?

Након свега, нама остаје да поручимо: Никад граница – Косово и Метохија су Србија!

 

(Двери)