Прочитај ми чланак

Ђилас се богати и на ТВ Студију Б!

0

Његова фирма „Дајрект медија“ купила рекламни простор на градској телевизији, а ту медијску кућу дотира град са 1.800.000 евра годишње

Градоначелник Београда Драган Ђилас преко своје фирме „Дајкрект медија“ врти лову на градској телевизији Студио Б, којој град сваког месеца дотира новац за пословање! Фирма „Дајрект медија“, чији је један од власника први човек престонице, купила је део рекламног простора Студија Б, а тај проценат у укупном огласном простору у 2012. години, на месечном нивоу износи шест до осам одсто.

Град Београд је током 2012. дотирао телевизију са 17,5 милиона динара месечно, односно око 153.508 евра, што је на годишњем нивоу 210.000.000 динара, односно, око 1.842.105 евра.

Иако је то директан сукоб интереса, због језиво написаног закона, ако власник фирме, у овом случају градоначелник Ђилас пребаци своја управљачка права на треће, неповезано лице, нема сукоба интереса, иако добит од те фирме, у овом случају и препродаје рекламног простора на Студију Б, иде и њему у џеп!

Увидом у АПР, почетком 2011. године уписано је у Регистар привредних субјеката да је Драган Ђилас пренео управљачка права у „Мултиком групи“ – која је већински власник „Дајрект медије“, на Јадранку Дринић, која је уједно и директор у „Мултиком групи“ и која има власнички проценат и у „Дајрект медији“.

Александар Ралев, директор пословног сектора и маркетинга Студија Б, каже за Курир да је „Дајрект медија“ купила од шест до осам одсто рекламног простора телевизије.На питање да ли је то сукоб интереса, јер градоначелникова фирма послује са градском телевизијом, каже:

– Не знам да ли је то градоначелникова фирма. Да ли градоначелник има фирму, то није ствар Студија Б. Није мој посао да улазим у то. Мене се то не тиче. Закон је за све исти.

Права пренета пре пет година?!

– „Дајрект медија“ послује са свим медијима, па тако логично и са Студиом Б. Градоначелник је по закону пренео сва управљачка права на директора фирме пре више од пет година и није потребно да тражи мишљење Агенције – навели су у Ђиласовом кабинету.

Агенција: Сукоб интереса?

Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције за борбу против корупције, каже да треба проверити да ли је градоначелник пребацио управљачка права у „Дајрект медији“.- Ако је градоначелник пренео управљачка права на неповезано лице, онда није у сукобу интереса. Међутим, ако није пренео управљачка права а послује с градском телевизијом, онда ово треба истражити, јер то јесте сукоб интереса – поручио је Стојиљковић.

 

 

(Курир)