• Почетна
  • СПОРТ
  • Новак Ђоковић допутовао у Абу Даби да би му изашао на црту Надал
Прочитај ми чланак

Новак Ђоковић допутовао у Абу Даби да би му изашао на црту Надал

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић допутовао је у Абу Даби, где ће у склопу припрема за „Аустралиан Опен“ наступити на егзибиционом турниру од 27. до 29. децембра

Организатори турнира у другом по величини граду у Емиратима поред Ђоковића угостиће и Ендија Мареја, Рафаела Надала, Давида Ферера, Томаша Бердиха и Јанка Типсаревића.

Ђоковић се као први носилац турнира директно пласирао у полуфинале, где ће у петак, у подне по нашем времену, играти против победника сусрета између Ферера и Бердиха.

Финале је на програму у суботу, 29. децембра од 14 сати.

Најбољи светски тенисер је прошле године освојио титулу у Абу Дабију, а на путу до трона победио је Гаела Монфиса (6:2, 4:6, 6:2), Роџера Федерера (6:2, 6:1) и Давида Ферера (6:2, 6:1).

Одмах после наступа у Емиратима Ђоковић ће отпутовати у Аустралију, где ће са Аном Ивановић бранити боје Србије на Хопман купу у Перту, у којем ће уједно дочекати и Нову годину.

Јубиларни, 25. по реду Хопман куп, на програму је од 29. децембра до 5. јануара.

Новак и Ана ће се као први носиоци такмичити у оквиру групе А, где се налазе још селекције Италије (3, Андреас Сепи и Франческа Скјавоне)), Немачке (5, Томи Хас и Андреа Петковић) и домаћина Аустралије (8, Бернард Томић и Ешли Берти).

Учесници Б групе су САД (2, Џон Изнер и Венус Вилијамс), Шпанија (4, Фернандо Вердаско и Анабел Медина Гаригес), Јужна Африка (6, Кевин Андерсон и Шанел Шеперс) и Француска (7, Жо-Вилфред Цонга и Матилда Јохансон).

Победници група пласираће се у финале Хопман купа, чији је победник 2012. била екипа Чешке.

 

(Танјуг)