Прочитај ми чланак

Грађани враћају паре Мишковићу?

0

„Град Београд је издвојио 650 милиона динара за повраћај новца компанији Делреал“, изјавио је вечерас градоначелник Београда Драган Ђилас.

Ђилас је за Радио-телевизију Србије (РТС) казао да је компанија „Делта Рил Естејт“ поднела Граду захтев за повраћај новца на основу престанка права коришћења земљишта у Блоку 53 на Новом Београду.

Да подсетимо, Делреал је одустао од спорног земљишта на Новом Београду.

Мирослав Мишковић је одлучио да врати граду парцелу у блоку 53. Заузврат је тражио да му врате уложени новац са каматама. У Делти тврде да су се на тај потез одлучили због одустајања немачког Баухауса који је на спорној парцели требало да отвори своју продавницу.
Ђилас је додао да је чуо да та компанија тражи више новца, али да ће Београд издвојити 650 милиона динара.

„Ако не буду хтели оно што ми будемо предложили, ствар ће решавати суд. То је један од разлога зашто у мандату пре мене није почело одузимање тих парцела које су некоме дате или су у закупу“, казао је градоначелник Београда.

Додао је да ће Београд то земљиште преузети и понудити на лицитацији.

„Видећемо да ли је неко заинтересован да га купи, па ћемо можда и тако добити податак колико вреди“, казао је Ђилас.

Спорно земљиште, односно поступак његовог добијања а затим и процедуре давања права на коришћење даљим фирмама, и на крају захтеву за конверзију права коришћења у власништво над земљиштем, било је од интереса полицији и о томе је власник Делта Холдинга Мирослав Мишковић недавно дао свој исказ у својству грађанина.

Делта је земљиште својевремено платила у противреднсоти од осам милиона евра, а онда га је продала (право) једној од својих кћерки фирми ДелРеалу за девет, наводно цена је порасла због улагања у земљиште.

 

(Бета, Фонет)