Прочитај ми чланак

Срби са Космета протестују против споразума Дачић-Тачи!

0

Срби са севера Косова и Метохије данас су започели протест против премијера Србије Ивице Дачића и његовог договора са Хашимом Тачијем.
У десет часова је кренула протестна вожња из Косовске Митровице до Јариња, а окупљени не крију огорчење због намере Владе Србије да пристане на нове уступке Западу и Шиптарима.

– Окупили су се представици свих четири општина са Севера Кодсова да покажу да се не слажу са договором Дачић-Тачи. Амерички  КФОР нас је блокирао испред самог Јарања. У случају да се спроведу Еулекс мере пружићемо организовани отпор са циљем да покажемо да једногласно не пристајемо на увођење државе Косова на север, њихове царине и органе власти. Данас ће се протест завршити шетњом, али ћемо се договорити на који начин ћемо да наставимо протест наредних дана. Ми немамо шта изгубити, нећемо одустати од своје борбе – каже за портал „Србин.инфо“ Владимир Ракић, председник Друштва српско-словенске солидарности.

Срби са Космета су огорчени, јер су их, како кажу, представници нове Владе већ неколико пута слагали о својим намерама у преговорима.

Саша Суботичанин