Прочитај ми чланак

Провокација: Албанци у Бујановцу поставили жуту кућу (ФОТО)

0

Наиме, за сада непознати починиоци поставили су макету жуте куће, исте оне која је постојала на северу Албаније у којој су Албанци кинднапованим Србима и осталом неалбанском становништву са Косова вадили органе које су после продавали.

Слика макете жуте куће објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук, а прва је на нову провокацију Албанца упозорио је профил „Вечна Србија“ са Фејсбука.

Подсећања ради, недавне се догодила још једна провокација на југиу Србије када су Албанаци у Прешеву испред седишта те локалне самоуправе без дозволе поставили спомен-обележје погинулим припадницима терористичке ОВПБМ.

Иако су државни органи Србије и премијер Ивица Дачић затражили од Албанаца да уклоне незаконито постављено спомен обележје, албански политичари поручили су да то неће учинити.

– Премијер нека дође да га уклони – рекао је некадашњи политички председник ОВПБМ и лидер опозиционе партије ПДП Јонуз Муслију.

Муслију је рекао да премијер Сртбије захтевом о уклањању споменика ризикује нове побуне на југу Србије.

– Нећемо да уклонимо споменик јер је он симбол наше борбе за слободу. А премијер нека дође да га уклони. Нека дођу ако смеју и ако хоће још један немир у Прешевској долини – прети Муслију.

На профилу „Вечна Србија“ затражено је од српских званичника да реше тај проблем и уклоне жуту кућу у којој су на свиреп начин мучени и убијани људи којима су вадили органе.

 

(Правда, фото Вечна Србија)