Прочитај ми чланак

ДСС: Готовина и Маркач ослобођени само зато што су њихове жртве били Срби

0

Хашки суд улази у историју бесчашћа као сурово ловиште резервисано само за тамничење Срба. Све маске Хашког трибунала су пале и остало је само наказно лице отвореног ругања правди.
После овога, обавеза је Србије да јасно стави до знања да ово није суд него казамат намењен за кажњавање Срба, оценио је портпарол ДСС Петар Петковић

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић рекао је да Србија након одлуке Хашког трибунала, да ослободи хрватске генерале Готовину и Маркача, треба да покрене пред Саветом безбедности УН расправу о раду тог суда.

Петковић је оценио да је данашња одлука „срамна и представља потпуни морални и правни слом овог назови суда“.

„Ослободити Готовину и Маркача који су најпре од истог суда били осуђени на деценијске робије најгора је срамота, која потврђује да није реч о суду већ о политичком казамату. Јер, Готовина и Маркач су ослобођени само зато што су њихове жртве били Срби“, рекао је Петковић.

Према његовим речима, Хашки суд је установио ново правило да се Срби могу некажњено убијати.

„Хашки суд улази у историју бесчашћа као сурово ловиште резервисано само за тамничење Срба. Све маске Хашког трибунала су пале и остало је само наказно лице отвореног ругања правди. После овога, обавеза је Србије да у Савету безбедности најодлучније покрене питање рада Хашког трибунала и да јасно стави до знања да ово није суд него казамат намењен за кажњавање Срба“, оценио је Петковић.

 

(Факти)