Прочитај ми чланак

Чеси шокирани: Косметски Србин у краљевачком затвору, лажно оптужен да је пуцао у КФОР!

0

Редакција Србин.инфо преноси писања угледног Словенског института из Чешке и појединих чешких интернет портала, који су под насловом „Нико није крив док се не докаже да је Србин“, објавили текст о косметском Србину Славољубу Пагију Јовићу, који већ дуже време невин лежу у затвору у Краљеву, неправедно оптужен да је пуцао на војнике КФОР у селу Рударе почетком јуна ове године.

Сва уверења Срба о такозваном Међународном кривичном трибуналу су се обистинила сада када су ослобођени Анте Готовина, Младен Маркач и Рамуш Харадинај, иза којих остају хиљаде убијених и стотине хиљада насилно протераних Срба из својих домова. С друге стране, Срби које Хаг држи у затвору већ годинама (Радован Караџић,Ратко Младић и Војислав Шешељ) немају никакве шансе да буду ослобођени, већ морају да издржавају казну без икаквог доказа и пресуде.

Сада је очигледно да се у Хагу суди само и искључиво Србима. Срби који живе на Косову такву неправду доживљавају свакодневно од стране међународне војне силе КФОР. Херојска и трагична судбина, случај 51-годишњег Србина са Косова Славољуба Јовића, је још једна у низу неправди.

Славољуб је насилно ухапшен и већ неколико дана се налази у затвору у Краљеву. Разлог хапшења? Наводно пуцање на КФОР. Шта је истина? Јовић, као ни било ко од Срба, који су почетком јуна учествовали у мирним демонстрацијама, није пуцао у припаднике КФОР. Сви демонстранти су били ненаоружани.

 

Славољуб Јовић ће провести 30 дана у притвору док Виши суд у Краљеву не донесе пресуду. Стотине људи редовно одржавају протесте у Косовској Митровици са захтевом да се Јовић брани са слободе.

У селу Рударе на Косову 01.06.2012, КФОР је кренуо да уништи и уклони барикаде. То Срби нису могли да допусте и бранили су свој народ и своју свету земљу. О томе да је Славољун тог дана пуцао на КФОР не постоји ни један доказ, фотографија или документ!

Срби су тада ненаоружани и голим рукама бранили барикаде док је КФОР користио тенкове и тешку опрему. уди су реаговали брзо, окупили су се на барикадама и бранили их својим телима када је КФОР без узбуне почео да пуца на ненаоружане Србе.

Десетак их је завршило у болници у Косовској Митровици са повредама. КФОР је тог дана такође пуцао и оскрнавио и српске куће у близини барикада, у којима су се у том тренутку налазила деца, па и читаве породице.

Насупрот томе, Славољуба Јовића који у Косовској Митровици има жену и троје деце, без доказа већ неколико дана држе у притвору. Управо су људи попут њега хероји, који се боре за опстанак Срба на Косову. Јер, КФОР је немо посматрао како Албанци убијају Србе 2004. године, како уништавају цркве и манастире под заштитом УНЕСКО… Стоп терору над Србима на Косову!

 

(Србин.инфо)