Прочитај ми чланак

Скандалозно: Матуранте одвели у геј клуб!

0

Ученици четвртог разреда Осме београдске гимназије тврде да су им током матурске екскурзије у Италији у једну од дискотека упали хомосексуалци који су потпуно слободно и провокативно ђускали око шипки, упркос чињеници да је требало да клуб по уговору са агенцијом буде затвореног типа!

Родитељи ђака жале се да се поред тога деци точио алкохол, храна је била лоша, а карте за културно-историјске споменике нису биле плаћене.

– Ћерка се баш радовала овој матурској екскурзији. Међутим, када се вратила, била је видно разочарана. Први шок је доживала када су се прво вече у дискотеци појавила шесторица хомосексуалаца, 25 или 26 година старости. Почели су, на опште запрепашћење, да пију и да се врте око шипке – објашањава за “Ало!” мајка једног од ученика (имена позната редакцији). Наша саговорница каже да се младићи нису љубили ни хватали пред децом, али да су у свом наступу били врло провокативни.

Инспекција проверава!

У туристичкој инспекцији јуче су потврдили  да је тај сектор јуче у 11.30 добио пријаву Осме београдске гимназије, те ће у ТА “ Глобус травел” започети контролу.

– О налазу инспектора ћемо вас обавестити по завршетку инспекцијског надзора и одговорити на постављена питања. Од налаза инспектора зависи да ли ће и које мере инспектор предузети – поручили су.
Против ТА “ Глобус травел” туристичка инспекција до сада никада није добила сличне пријаве.

 

– Осим ученика Осме гимназије у дискотеци нико није смео да се налази. У уговору који је школа склопила са агенцијом “Глобус травел” стоји да је клуб затвореног типа, што значи да не само да је локалцима забрањен улаз већ и ученицима других школа – додаје она.

Према њеним речима, поред ове на екскурзији је било и бројних других неправилности.

– И другим родитељима су се жалила деца. Тако смо сазнали и да им је један од водича куповао алкохол, да карте за културно-историјске споменике нису ушле у цену аранжмана, да су деца спавала на помоћним лежајевима који су били поломљени, а да се обећани “појачан доручак” састојао од једне шните шунке и шните качкаваља – објашњава она за наш лист.

Овим поводом “Ало!” је јуче контактирао и са Осмом београдском гимназијом, али до закључења броја нисмо добили коментар директорке Ирене Брајевић, док је Миодраг Лазовић, директор “Глобус травела”, одбацио све наводе као нетачне! Он каже да ниједан водич није у свом извештају навео да се десио било какав проблем у дискотеци.

Родитељи тврде и да се деци точио алкохол

– Дискотека је била затвореног типа и нико није смео да уђе осим ученика и запослених тамо. Уколико је и било неких младића који нису из школе, претпостављам да се ради о шанкерима или члановима обезбеђења. Да ли су геј или не, то уопште није важно. Што се тиче алкохолног пића, тврдим да га није било у дискотеци и да га водичи нису набављали. Ако су га и нашли негде, одговорни за то су разредне старешине, које су о њима требале више да воде рачуна – објашњава Лазовић.

– Што се хране тиче, она је типична за хотеле са три звездице. Помоћних лежајева је било само прво вече у једној соби, а посете културним установама нису ни наведене у уговору – каже Лазовић, изражавајући сумњу у то да родитељи овим неоправданим критикама желе да смање цену аранжману.

 

(Ало)