Прочитај ми чланак

Веља Илић: „Зауставити диверзију тровања Србије са неба!”

0

Београд – Државо, реагуј!

Српски политичари сложили су се да треба испитати и стопирати запрашивање кемтрејлсом, отровним белим траговима који дуго остају на небу, а испуштају их специјализовани авиони за запрашивање, о чему смо у више наврата писали. Људи се масовно јављају и шаљу фотографије неба под кемтрејлсом, молећи да се  утиче на државу да заустави тровање Срба.

Некадашњи министар животне средине, рударства и енергетике Оливер Дулић рекао је да му је позната прича о кемтрејлсу и да је у време свог мандата тражио да се испита постојање белих трагова на небу.

– Када се то појавило као вест, ја сам затражио од стручних служби да провере постојање такозваног кемтрејлса. Констатовано је да то код нас не постоји и да нема опасности по људе – каже Дулић.

С друге стране, министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић каже  да све треба узети у обзир и свакако испитати ову појаву.

– Ништа не треба насумично причати и закључивати. Стручњаци треба да испитају и кажу да ли је то опасно или не. Као и увек, све треба детаљно утврдити, па тек онда доносити закључке – рекао је Љајић.

Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић каже да треба предузети мере.

– Треба видети ко то ради. Контрола лета прати сваки прелет и тачно се зна кад ко шта избацује и где избацује. Треба предузети мере да такве летилице немају права да лете изнад Србије.

Да се нађе чије су и да се код међународних институција тражи заштита становништва. То је сигурно нека диверзија споља коју неко спроводи над одређеним делом територије или над одређеним делом становништва – каже Илић.

 

(Курир)