• Почетна
  • КУЛТУРА
  • Скандалозно: Алијин војник на челу новосадског Позоришта младих!
Прочитај ми чланак

Скандалозно: Алијин војник на челу новосадског Позоришта младих!

0

Желите да постанете директор новосадског Позоришта младих? Није проблем, довољно је да испуњавате следеће критеријуме: да сте годинама у рату били активни припадник муслиманских оружаних снага у БиХ, да сте што чешће у разним ТВ „ријалити“ програмима омаловажавали и пљували по Србији, да сте по глумачким способностима испод сваког нивоа, па чак и да прилично нејасно „мумлате“ срспки језик. Наравно, чланство у Српском покрету обнове је неопходно.

Све ове услове испунио је Драган Маринковић Маца, који од стране председника Управног одбора Позоришта младих, предложен за новог челника најстаријег луктарског театра у региону.

Да ли је могуће да живимо у Србији где миљеник сарајевских муслимана, који је држао Србе на нишану, данас дође на чело једне угледне новосадске институције? Да ли је Маринковић, који се прославио улогама Срба кољача у филмовима босанске и стране продукције и тучама, псовкама и примитивним понашањем у ТВ емисијама, човек који би требало српску децу да учи култури?

Да ли је Српска напредна странка толико безобразна према својим гласачима, да ће дозволити овакав шамар српској култури, а све због неког коалициониг споразума. За оваква кадровска решења нема места у Србији! Ако СНС у Новом Саду остане нем на Маринковићево постављање, онда ће то бити најбољи показатељ да се напредњаци нимало не разликују од жутог режима и да у српској култури и даље има места само за Антисрбе.

 

Алексеј Димитријевић