Прочитај ми чланак

Миодраг Лекић: Антисрпска политика је и антицрногорска

0

Опозиција из Црној Гори је пред великом изборном победом, а Демократски фронт (ДФ) биће доминантна снага на политичкој сцени након 14. октобра, оценио је лидер тог савеза Миодраг Лекић.

Он је навео да Црна Гора не треба да води великосрпску политику , али, како је казао, не сме да води ни антисрпску.

„Уверени смо да Црна Гора не сме да води великосрпску политику, али и да не сме да води ни антисрпску политику. Антисрпска политика је и антицрногорска. Ми желимо да озбиљним радом превазилазимо те поделе“, рекао је Лекић на предизборном скупу у Подгорици.

Он је оптужио актуелну владајућу коалицију да интензивно ради на свађању народа ДФ жели да елиминише поделе и створи визију нове Црне Горе.

„Желимо да друштво буде одговорно, а власт контролисана, односно смењив“, рекао је Лекић.

Он је казао да је приоритет ДФ-а успостављање правне државе, односно борба против организованог криминала и корупције.

„Желимо радикалан раскид са криминалом и корупцијом. То и ЕУ тражи од нас. Џаба нам прича која ће се застава виорити испред Скупштине Црне Горе, ако нема правне државе и ако су институције заробљене“, навео је Лекић.

Према његовим речима, челници владајуће коалиције са представницима ДФ-а треба да воде озбиљан дијалог о томе како да се развија Црна Гора.

Лидер Нове српске демократије и члан Председништва ДФ-а Андрија Мандић казао је да тај опозициони савез може рачунати на изборну победу уколико на изборима буде изашло више од 70 одсто уписаних бирача.

Председник Покрета за промене и функционер ДФ-а Небојша Медојевић рекао је да је време да Црна Гора добије поштену и одговорну власт, која ће повести одлучну борбу против корупције и криминала.

Парламентарни избори у Црној Гори заказани за 14. октобар биће девети од увођења вишепартијског система у Црној Гори, односно трећи након стицања независности 2006. године.

На изборима ће учествоваће 13 политичких субјеката – седам коалиција, пет партија и једна група грађана, који ће се борити за 81 посланичко место у црногорском парламенту.

Право гласа на изборима имаће 514.055 грађана Црне Горе.

 

(Танјуг)