Прочитај ми чланак

Иницијатива портала „Србин инфо“: Подигнимо споменик светом цару Николају Другом Романову!

0

Редакција портала „Србин инфо“,  фејсбук страница Александар Конузин Fan Club и Владимир Путин Fan Club Србија започињу иницијативу за подизање споменика светом цару Николају Другом Романову у Београду. Наша жеља је да на тај начин пробудимо свест српског народа, који нажалост не зна колико је последњи руски цар задужио Србију у Првом светском рату.

Држава Србија би зато на најбољи начин обележила стогодишњицу почетка Великог рата, управо подизањем споменик Николају Романову у Београду до 2014. године!

Шта је Русија икада учинила за нас – најчешћи је коментар једног дела Србије, којем је комунистичка, другосрбијанска и западна пропаганда, годинама испирала мозак лажима о братском руском народу. А Николај је у Први светски рат ушао чим је Аустроугарска објавила рат Србији (иако Русима он ни најмање није био потребан), нашој војсци слао помоћ и муницију и што је најважније – запретио да ће Русија да иступи из рата уколико савезници не помогну српској војсци у избеглиштву.

Французи (којима смо подигли споменик захвалности) и Енглези су били спремни да српску војске и цивилне избеглице после Албанске Голготе мирне душе оставе да умру од глади, зиме и напада шиптарских банди на обалама Албаније. Да није било руског цара, од српске војске ништа не би остало. Не би било ни Солунског фронта, ни ослобођења свих српских земаља.

Такође, споменик Светом цару симболично би означио и обнављање српско-руских односа, којих заправо није ни било од убиства Романових. Јер, до скоро није било ни Србије, ни Русије. Прво су Москвом загосподарили комунисти, ускоро и Београдом, да би после распада СССР на власт у Русији дошле западне марионете. Када је Русија коначно добила Владимира Путина, Срби су изабрали досовске квислинге. Прави услови за блиску сарадњу су тек сада створени, а остаје да се види да ли ћемо прихватити пружену руку поново моћне Русије.

За почетак, наша редакција је основала Фејсбук групу (Подигнимо споменик српском добротвору руском цару Николају II Романову) на којој ће сви заинтересовани моћи да пруже подршку овој идеји. Такође, уредништво ће се са предлогом обратити надлежним државним институцијама, али и Руској амбасади у Београду.

 

Алексеј Димитријевић