Прочитај ми чланак

Министарство одбране: Војска ће изградити кућу Горановој деци

0

Челници Војске Србије обећали су, на комеморативном скупу, који је одржан у помен трагично настрадалог пилота мајора Горана Савића у команди Ваздухопловства у Земуну, да ће његовој породици најскорије могуће време коначно решити стамбено питање.

То је потврдио и Александар Вучић, министар одбране, који је рекао за Курир да ће то Министарство учинити све како би помогло породици настрадалог мајора Горана Савића.

– Министарство одбране ће, у складу с правилником и на основу подзаконских аката, донети одлуку о помоћи Савићевој породици – рекао је министар Вучић.

Мајор Савић је са супругом и двојицом синова живео у малој изнајмљеној кући на Вождовцу као подстанар.

Његове колеге неће заборавити храброг мајора и пружиће подршку и помоћ његовој породици.

– Друштвене околности нису дозволиле Горану да својој породици обезбеди кров над главом. Нећемо дозволити да заборав прекрије његово дело и учинићемо све да твојој породици обезбедимо кућу – рекао је пуковник Слободан Илић, директор Техничко опитног центра.

На комеморацији је речено да је Горан увек говорио да је стабилна и добро организована породица темељ свему у животу. Његова породица је често трпела и жртвовала се зарад њега, његове каријере.

Горана не можемо вратити међу нас, али можемо и хоћемо да урадимо све да вам помогнемо и да решимо стамбени проблем, а будите сигурни да ћемо у томе истрајати – речено је на комеморативном скупу.

Потпуковник Горан Радосављевић, који се опростио у име колега, а испред бригаде Војне Академије је рекао да је за Горана бити пилот значило све, а његова животна параола била је: “Бог је на небу, људи на земљи, а ми пилоти смо између њих“.

 

( Курир )