Прочитај ми чланак

У Новом Саду освануо графит „Срби марш из Војводине“

0

Графити мржње „Војводина република“, „Срби марш из Војводине!“ и „Живео Павличић“ осванули су јутрос близу седишта Градског одбора Српске напредне странке, саопштила је ова странка.

Председник ГО СНС и кандидат за градоначелника Милош Вучевић прекречиће ове графите данас у 12 часова.

Ово је већ трећи графит мржње за последњих неколико дана у Новом Саду. Пре два дана непозната лица су на згради Филозофског факултета исписали графит „Павличићу усташо. Готов је“, а јуче се у приградском насељу Ветерник појавио графит „Чанак усташа“.

 

 

Вучић: Лоша атмосфера у Новом Саду

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић критиковао је данас појаву графита протеклих дана у Новом Саду оцењујући да су доказ лоше атмосфере у том граду док је за градоначелника Игора Павличића рекао да је један од најлошијих градоначелника у Србији.

„Осуђујем графите који говоре лоше о политичким противницима. Мислим и на тренутног градоначелника (Игора Павличића) и на (лидера ЛСВ Ненада) Чанка, али и на ноћашњи графит ‘марш Срби из Војводине’….“, рекао је Вучић за Б92 и нагласио да тиме треба да се бави полиција.

Вучић, који је и лидер СНС, сматра да графити говоре о лошој атмосфери и нервози у Новом Саду, али каже да „није нервозан онај ко преузима власт, већ онај ко губи“.

Он је рекао и да је још актуелни градоначелник Новог Сада „један од најлошијих градоначелника у Србији“.

 

( Танјуг )