Прочитај ми чланак

„Газда“ Рикер тражи геј параду у Београду

0

Филип Рикер, заменик помоћника америчке државне секретарке Хилари Клинтон упутио је писмо подршке организаторима „Београд Прајда 2012“.

У писму им жели безбедан и успешан Прајд 2012.

„У потпуности препознајемо важност ‘Београд Прајда’ и његов значај у унапређивању наших заједничких вредности и то првенствено једнакости, људског достојанства и толеранције у Србији, каже се у писму.

“У потпуности се слажемо да би успешан ‘Београд Прајд’ 2012. године био успех не само за ЛГБТ заједницу већ и за Владу Србије, а нарочито за ниво поштовања људских права у Србији“, каже се у писму и подсећа да је „Амбасада САД већ дуже времена јака и активна подршка српске ЛГБТ заједнице“.

У писму се наглашава и заједничко деловање и рад са Владом Србије.

Рикер је закључио да ће се „наставити дуготрајно ангажовање и дијалог на највишем нивоу са Владом Србије како би се помогло да се осигура да читава манифестација одржи на безбедан начин“.

У писму, Рикер је изразио жаљење што ове године неће моћи да се придружи учесницима Прајда, наводећи да га радују планови Амбасаде САД да учествују у Прајду.

 

Рикер у понедељак у Приштини

 

Филип Рикер посетиће у понедељак Приштину и разговарати са званичницима Косова, саопштила је данас америчка амбасада у Приштини.

Рикер ће разговарати са премијером Косова Хашимом Тачијем и председницом Атифете Јахјагом, додаје се у саопштењу.

У понедељак се у Скупштини Косова одржава свечана седница којом ће бити обележен завршетак надзиране независности Косова.

 Интересантно, Рикер од Шиптара не тражи да организују геј параде…

(блиц)