Прочитај ми чланак

Скандалозно: Пентагон забрањује Србији да уклони ХААРП антене до 2050 године!

0

САД не дозвољавају уклањање ХААРП-а до 2050. године!

Америчка војска у једном од својих докумената каже следеће:
– Могући начини на који се ова технологија може употребити су: обрачун са терористима, контрола људи у демонстрацијама, контрола и надгледање безбедности војних објеката као и директна употреба против непријатељске живе силе. Америчка војска је први пут употребила пулсирајуће електромагнетно оружје против ирачких трупа у „пустињској олуји“. У свим овим случајевима електромагнетно оружје ће се користити ради изазивања озбиљних поремећаја психолошких функција, дезоријентације, узнемирености и тоталне неспособности за обављање радњи неопходних за борбена дејства – каже се у документу из Пентагона.

Влада Сједињених Америчких Држава неће дозволити уклањање антенског ХААРП система ни из једне државе у свету где је постављен, све до 2050. године, до кад је предвиђено да трају експерименти са климом и утицајем на свест људи. То би значило да је упркос евентуалним протестима српске јавности и власти, најмоћнија светска сила реаговала одбијањем да размонтира систем постављен за време владе Мирка Цветковића.

 Како за „Правду“ каже Дејан Маркуш, биолог и генетичар српског порекла који већ дуже време живи и ради у Сједињеним Државама, администрација САД је уложила неколико милијарди долара у одржавање ХААРП система закључно са 2050. годином, до када је предвиђено да овај антенски систем обави своју улогу која је и даље под велом тајне.

– На трибини одржаној пре неколико дана на Универзитету Стенфорд, на коме се и врше проучавања ХААРП-а, учествовао је и физичар и климатолог Хенри Колман, који се веома похвално изражавао о ХААРП антенском систему називајући га „браном одбране светске климе и највећим противником ефекта стаклене баште“. Колман је тада прецизно рекао да је још 1990. године када је стартовала реализација ХААРП-а, одлучено да овај систем траје 70 година, колико је процењено да ће бити потребно да нискофреквентни таласи успешно делују на јоносферу и трајну промену климе.

Колман је неколико пута нагласио да улога ХААРП-а није у војне сврхе, већ да „се спрече катастрофални земљотреси и промене климе услед ефекта стаклене баште у наредним деценијама“, а до 2050. то би требало да буде успешно реализовано. Такође је нагласио да је ХААРП, где год се у свету налазио, власништво САД, али је уједно „и у власништву целог човечанства“. Интересантно је да је Колман избегао питања студената Стенфорда о свим потенцијалним дејствима ХААРП-а, рекавши да се извињава што неће моћи да одговора на питања „јер касни на авион“ – каже Маркуш.

Наш саговорник истиче да се у протеклих годину дана у САД појавило на десетине књига и публикација на тему ХААРП-а и о његовом дејству, а да је неколико њих које су отворено указивале на штетне последице по климу и менталну свест људи, биле фактички забрањиване, а промоције отказиване.

– Колега који је учествовао и у чувеном Протоколу из Кјота о климатским променама, неколико пута је иступао у јавности против ХААРП-а, а само недељу дана од његовог трећег наступа и трибине где је ХААРП назвао опасним оружјем које ће променити глобалну климу са несагледивим последицама, супруга му је остала без посла у лабораторији у којој је била руководилац, а он више није иступао јавно са темом ХААРП-а. То свакако није случајно и све што се дешава око ХААРП-а није ни случајно ни наивно – каже Маркуш.

 

Иначе, америчка војна документа која су недавно декласификована, доказују да је америчка војска развила систем који ради на принципу пулсирајућег електромагнетног зрачења (исти принцип на коме ради ХААРП), што је намењено за манипулацију и разарање људских менталних процеса (можданих таласа) коришћењем снажних пулсирајућих електромагнетних снопова у радио-спектру на великим површинама земље одједном. Збигњев Бжежински, бивши саветник за националну безбедност председника Картера, и Џефри Мекдоналд, саветник за научна питања председника Џонсона и професор на Универзитету Ју-Си-Ел-Еј, објавили су документ у коме су изнели своје виђење геофизичког и „енвиронментал“ рата и ратних техника. Документ описује које се технике могу користити у те сврхе и какви се негативни ефекти могу изазвати код људске популације.

– Политички стратези су у искушењу да искористе проналаске у области можданих активности и људског понашања. Данашња наука и технологија јесу на нивоу који нам омогућава да изазовемо промене у јоносфери изнад широких области земље. Тако изазване промене у електричном набоју могу да изазову озбиљне поремећаје у можданим функцијама код људске популације у одабраним областима у дужем временском периоду – каже се између осталог у овом документу.

Бжежински наводи и да смо на путу стварања „једног контролисанијег друштва којим ће се лакше управљати“. Друштво би, по томе, контролисала елитна група са супериорним научним знањем. Ови управљачи ће бити неоптерећени традиционалним либералним вредностима, и биће у могућности да остваре своје политичке циљеве користећи врхунску технологију да утичу на понашање људи, и моћи ће да остваре потпуну контролу над људском популацијом под својом влашћу. Према ауторима студије, да би се дошло до оваквог „савршеног“ друштва, свет ће морати да се подвргне третману константних социјалних и политичких криза које би се искористиле да се јавно мњење помоћу употребе мас-медија придобије за фазу један, контролу спољног непријатеља. Одатле до контроле унутрашњих непријатеља, према овим прорачунима, „само је један корак“.

 

(Правда)