• Почетна
  • СРБИЈА
  • Вести са југа Србије 31.08.2012 Конобар на Роштиљијади вратио госту 520 евра
Прочитај ми чланак

Вести са југа Србије 31.08.2012 Конобар на Роштиљијади вратио госту 520 евра

0

Након весеља са трубачима Б. С. из Лесковца у једном локалу на Роштиљијади изгубио је 520 евра. Конобар је нашао новац и уредно вратио власнику.

Конобар Мирослав Спасић (26) у среду увече на штанду “Бавка” нашао је 520 евра и 3.000 динара. У четвртак ујутру појавио се забринути Б. С. тражећи свој новац.

– Гост је синоћ дошао код нас, пио и веселио се са трубачима и отишао. Новац сам нашао док сам чистио сто, позвао колеге, пребројали смо и оставили га на страну. Знали смо да ће се вратити – рекао је Спасић.

Према речима конобара гост се на штанд вратио у четвртак око 10 сати.

– Ништа није питао. Био је замишљен. Када сам му рекао да не брине и да је новац код нас, обрадовао се. Мислио је да га је изгубио на штанду “Камионџија”, где је претходно гледао трбушне плесачице – каже конобар.

Власник је поштеном налазачу нудио део новца, као награду, али је, како сам каже, Спасић то одбио. Прихватио је само да Б. С. све колеге части пићем.

 

 

Врање: лопови украли црквено звоно
Манастир Свети Никола у Врању

Из дворишта манастира Свети Никола у Врању нестало је црквено звоно које подстиче из 1911. године, а врањска полиција саопштила је данас да је ефикасном акцијом открила починиоце и да је против њих поднета кривична пријава.

Основном јавном тужилаштву у Врању кривична пријава поднета је против Д.А. (39) и Д.И. (27) из Врања, због сумње да су извршили кривично дело тешка крађа.

Двојица осумњичених су 26. августа ове године, прескочили зид и са унутрашње стране, отворили дрвену капију манастира Свети Никола, а затим из дворишта украли црквено звоно, које су однели у кућу Д.А. где је полиција пронашла звоно исечено на два дела и вратила га манастиру.

 

 

 

Пирот: Градска слава и вашар
Поводом градске славе Пирота, Велике Госпојине, у уторак 28. августа градским улицама поново ће проћи литијуме, а биће организован и традиционални вашар.

Градска слава почеће литургијама у обе градске црке, а потом ће кренути литијуме које ће се срести на углу улица Саве Ковачевића и Књаза Милоша, код солитера. Испред саме зграде биће пресечен славски колач, док ће хор и фолклорни ансамбал Дома културе извести свој програм

Традиционално, за градску славу, организује се и вашар, чија је организација поверена ЈП „Комуналац“. Шеф правне службе Бојан Костић каже да су завршене све припремне радње.

– Завршена је парцелизација земљишта за све трговце. На самој подели парцела било је око 1.000 заинтересованих продаваца и власника кафана и забавног садржаја. Завршена је електрификација вашаришта, а довели смо и воду на неколико пунктова. Очекујем да се први штандови поставе већ током викенда – каже Костић.

Ово је, вероватно, последња година да се ова манифестација организује на старом вашаришту, пошто ће земљиште бити откупљено од власника, јер је на том месту предвиђен пролазак дела трасе Коридора 10.

 

 

“Ниш експрес” идентификовао возача

Возач који једном руком телефонира, а другом вози аутобус низ Тресибабу, возач је “Ниш експреса” потврђено је Блицу у овом предузећу.

Против возача ће одмах бити покренут дисциплински поступак, кажу у овом предузећу, а разговор са њим требало је да се обави у току јучерашњег дана.

Према речима Миомира Радовановића, директора саобраћаја у “Ниш експресу”, тачан датум када је снимак направљен још увек није утврђен, али у овом предузећу сматрају да је новијег датума.

И у “Ниш експресу” су за Блиц потврдили да је снимак начињен на Тресибаби на делу пута између Сврљига и Књажевца.

Снимак је освануо на сајту Youtube и јасно се види да возач једном руком вози и савладава оштре кривине док другом руком држи телефон.

Непознати аутор возача је снимао 6 минута, а снимак је назвао “Возач аутобуса Ниш-експреса једном руком вози низ Тресибабу”.

 

 

Прокупље: Изгорело складиште у
У пожару који је данас око 12, 20 избио у близини стоваришта грађевинског материјала у центру Прокупља потпуно је изгорјела барака и магацински простор стоваришта.

Ватра се проширила и на управну зграду, али су ватрогасци успјели да је зауставе. Пожар је пријетио да угрози и прокупачко обданиште и Окружни затвор који су у близини стоваришта, а како незванично сазнајемо изазван је људским фактором.

– Пожар је почео на ливади, крај које је стовариште и одмах је захватио дрвену бараку стоваришта. Она је потпуно изгорјела, а у гашењу пожара учествовала су три ватрогасна возила. За петнаест минута он је локализован и још увијек траје догашивање – казао је за Јужне вијести начелник Сектора за ванредне ситуације Срђан Митровић.

Он истиче да је ово први већи пожар у граду и да је у моменту када је он избио гашено још три пожара у Топличком округу.

– Гори на брду Губа код Прокупља, у селу Црнатово код Житорађе и у куршумлијској општини у Копненој зони безбједности. Ријеч је о пожарима на отвореном који још увијек нису локализовани – напомиње Митровић.

 

Годишњица погибије 15 путника у Грделичкој клисури

Родбина и пријатељи присуствовали су помену за петнаестеро погинулих у возу који је 1999. године у Грделичкој клисури бомбардовао НАТО, те положили цвеће и запалили свеће поред железничког моста на Јужној Морави.

После полагања венаца и цвећа, овај мост је прешао путнички воз, а припадници Војске Србије испалили су почасне плотуне, преноси Радио телевизија Србије.

На данашњи дан пре 13 година у 12.15 часова погођен је путнички воз пун путника док је прелазио железнички мост преко Јужне Мораве у Грделичкој клисури, при чему је погинуло 15 људи и на десетине рањено. Неколико тела никада није пронађено.

Челници НАТО најпре су демантовали, а потом потврдили да су путници страдали од њихових пројектила и тај злочин прогласили колатералном штетом.

 

(Јужне вести)