Прочитај ми чланак

Супер лига: Шок на Карабурми, туча у Новом Пазару

0

Нови Пазар разбио Нишлије, победе Слободе и Јагодине, шок на Карабурми!
Три победе домаћина и тријумф Доњег Срема обележили су суботњи програм у Јелен Супер лиги. Нови Пазар је лако дошао до три бода против повратника у друштво најбољих, нишког Радничког.

Гости су још у 12. минуту остали са десеторицом, искључен је Ранђеловић. Бројчану надмоћ Новопазарци су искористили, па су са три поготка остварили за сада најубедљивију победу у првом колу!

Слобода Поинт је била такође надмоћна у дуелу са Спартак Златибор водом. Ужичани су пред само 1.500 гледалаца славили против Суботичана, иако су промашили једанаестерац у 14. минуту. Саво Павићевић се до краја полувремеа искупио за тај кикс, а судбину гостију је потом запечатио Ранђеловић, девет минута пре краја.

Јагодина је голом Милоша „Попаја” Стојановића, који је рутински савладао Перића дошла до сва три бода. Ипак, јунак победе је голман Бонџулић, који је одбранио једанаестерац Максимовићу.

Изненађење кола је начинио Доњи Срем. Дебитант је играо храбро против ОФК Београда, а у 90. минуту је Милановић постигао гол за велику радост тима из Пећинаца.

Супер лига стартовала је у петак на Бањици, Рад је на домаћем терену славио победу против Радничког 1923. Вечерас, од 20,00 часова, шампион Партизан ће против БСК-а из Борче покушати да зацели европске ране после дуплог пораза од кипарског АЕЛ-а. И дешавања са сусрета у Хумској моћи ћете да пратите уживо на zurnal.rs.

 

Домаћин Гост Резултат:
1. Јагодина Хајдук 1:0 (1:0)
2. ОФК Београд Доњи Срем 0:1 (0:0)
3. Партизан БСК 7:0 (1:0)
4. Слобода Поинт Спартак Златибор вода 2:0 (1:0)
5. Војводина Смедерево 12.08.2012. 18,30
6. Јавор Црвена звезда одложено
7. Рад Раднички 1923 2:0 (1:0)
8. Нови Пазар Раднички Ниш 3:0 (1:0)

 

 

Јагодина – Хајдук 1:0 (Стојановић 14)
Први погодак у суботњим утакмицама постигли су Јагодинци. У 14. минуту Милош Стојановић је искористио сјајан пас Драгана Стојкова, па је са 16 метара пласирао лопту у гол Перића.

До краја првог полувремена није било промене резултата. А могло је… Гости су имали идеалну прилику, са беле тачке, у 38. минуту. После прекршаја над Радошем Булатовићем судија Слободан Веселиновић је досудио једанаестерац за Хајдук. Лопту је узео Новица Максимовић, али је Бонџулић одбранио његов ударац!

У наставку меча је темпо прилично опао, што свакако много више одговара Јагодинцима, који контролишу игру и резултат.

 

ОФК Београд – Доњи Срем 0:1 (Милутиновић 90)
Дуел на Старој Карабурми до сада је најнезанимљивији. Романтичари су почели офанзивно, али нису још увек дошли у озбиљнију позицију да савладају голмана Доњег Срема Старчевића.

Напротив, сјајне шансе су имали гости, али је акција Милутиновића прекинута због офсајд позиције. Претходно је Лукач одбранио врло добар ударац Дамњановића.

Најагилнији код домаћих је Милан Родић, али још век се чека права шанса за ОФК Београд. После слободног ударца у 25. минуту, некадашњи репрезентативац Весељко Тривуновић кратко је додао лопту до Немање Николића, који је сјајно шутирао, али је погодио „само” стативу.

У другом полувремену слична слика на терену. Све до пред крај сусрета, кад је уследио хладан туш за Романтичаре и њихове навијаче. Штопер домаћина Никола Васиљевић имао је лопту у ногама.

Могао је да је врати голману Лукачу, избаци у корнер, шутне на трибину. Неодлучност младог дефанзивца искористио је искусни Миша Петковић, одузео му је „бубамару” под сумњивим околностима.

Упослио је на супротној страни захукталог Милана Милутиновића. Шок на Омладинском стадиону у 90. минуту. Зачуђени погледи према судији Дејану Димитријевићу због недосуђеног фаула, невиђена радост победника.

 

Слобода Поинт – Спартак Златибор вода 2:0 (С. Ковачевић 37, Ранђеловић 81)
Утакмица у Ужицу је каснила скоро десет минута. Дерби кола прати свега 1.000 гледалаца, заиста разочаравајућа посета на Градском стадиону у Ужицу. Прву пансу су имали гости, искусни Братић је са 25 метара покушао из слободног ударца, а Ранковић је једва одбранио.

Слобода у 14. минуту није искористила једанаестерац! После прекршаја Новаковића судија Данило Грујић није много размишљао и показао је на белу тачку. Лопту је узео Саво Ковачевић, али је шутирао траљаво, па је голман Алексић лако укротио тај ударац.

Искупио се ипак центарфор домаћих у 37. минуту. Ранђеловић је додао лопту Стајићу, овај је проследио на прву стативу ка Ковачевићу, а нападач Ужичана је лако савладао Алексића. Само минут касније Ранђеловић је упутио фантастичан пас ка Тијагу, али овај је погодио стативу.

Суботичани су заиграли нешто боље у наставку меча, а Слобода шансу чека из контранапада. Сасвим солидну прилику за домаће пропустио је Тијагу, којем баш не иде у овом сусрету. Ипак, у 81. минуту домаћи су постигли и други гол.

Тијаго је центрирао ка Ранђеловићу, овај је приухватио лопту, лако је прошао Братића и потом са десетак метара савладао Алексића.

 

Нови Пазар – Раднички (Ниш) 3:0 (Аливодић 29, Дамјановић 59, Ристовић 74)
На Градском стадиону се окупило око 6.000 гледалаца. Меч је имао увертиру на трибинама, било је доста варница између две навијачке групе домаћих навијача, Торциде и Екстрема.

Према информацијама из МУП-а Новог Пазара, четири особе су повређене. Навијачи Радничког Мераклије до краја првог полувремена нису стигле на стадион, вероватно због дешавања у граду полиција их је дуго задржавала на уласку у Нови Пазар.

Већ у 12. минуту гости су остали са десеторицом, црвени картон је добио Ранђеловић! Тренер Нишлија Александар Илић одмах је извршио прву измену, Милош Петровић је на терену уместо Петровића.

Повратник у српски елитни фудбал, Енвер Аливодић, обрадовао је домаће навијаче у 29. минуту. Примио је лопту на 20 метара од гола Радничког, шутирао је у десну страну и погодио. Голман Нишлија Васковић био је немоћан. После само четири минута гости су имали прилику преко Јовановића, који је погодио стативу.

Нови Пазар је предност дуплирао у 59. минуту. Фантастичан деби је имао Дарио Дамјановић! Ристовић је сјајно центрирао, а репрезентативац БиХ је фантастично скочио и главом под пречку закуцао лопту у мрежу нишког суперлигаша!

Одлично игра Нови Пазар на отварању нове сезоне. После другог гола се нису залетали, чекали су своју шансу, а виђено је и неколико ефектних потеза.

Па и трећи погодак и то какав! Ристо Ристовић је дуго вукао лопту, потом је опалио са 30-так метара и савладао Васковића, који се није ни померио!

 

Partizan 3
2 Novi Pazar 3
3 Sloboda Point 3
4 Rad 3
5 Jagodina 3
6 Donji Srem 3
7 Crvena zvezda 0
8 Vojvodina 0
9 Javor 0
10 Smederevo 0
11 Hajduk 0
12 OFK Beograd 0
13 Radnički 1923 0
14 Spartak Z. voda 0
15 Radnički Miš 0
16 BSK

Спортски журнал, србин.инфо)