Прочитај ми чланак

Супер лига: Партизан победио БСК са 7:0, стрелац и Стојковић!

0

Партизан напунио мрежу Борчана до врха, стрелац и Стојковић!
Шампион Србије, иако под утицајем горког утиска из двомеча са кипарским АЕЛ–ом, „торпедовао“ је мрежу БСК–а на премијери нове сезоне у Јелен Супер лиги.

 

Борчани су били лак залогај црно–белима упркос апатичном стању у редовима тима из Хумске након елиминације из квалификација за Лигу шампиона.

 

Реакција навијача црно–белих после испадања од Кипрана била је јасна већ у првој секунди дуела са Борчанима када су се чули повици: „Управа напоље!“

 

Ипак, то пулене Владимира Вермезовића није омело да убедљивим тријумфом почну одбрану титуле.

 

 

Партизан – БСК 7:0 (1:0)

Стрелци: 1:0 – Иванов у 25, 2:0 – С. Илић у 47, 3:0 – Забија у 48, 4:0 – Нинковић у 66, 5:0 – С. Шћеповић у 73, 6:0 – Л. Марковић у 84, 7:0 – Стојковић у 90+1. минуту из једанаестерца.

Стадион Партизана. Гледалаца: 3.000. Судија: Новица Анђеловски (Качарево). Црвени картон: Стаменковић.

Партизан: Стојковић, Аксентијевић, Миљковић, Иванов, Волков, Камара (73. С. Марковић), Ловре, Нинковић, С. Илић (52. Томић), Л. Марковић, Забија (68. С. Шћеповић). Тренер: Вермезовић.

БСК: Ковачевић, Милошевић, Стаменковић, Гегић, Челебић, Нухи, Савковић, Јовановић (66. Ћесаревић), Петровић (58. Симовић), Ђукић (81. Ђурђевић), Живковић. Тренер: Милојевић.

 

ТОК МЕЧА:
1′ – Део навијача одмах је почео са скандирањем: “Управа напоље!”

2′ – Несигурна интервенција голмана гостију Ковачевића, који је после центаршута Камаре испустио лопту, али је убрзо ухватио пре него што је Саша Илић стигао до ње.

5′ – Живковић се сјајно окренуо на ивици шеснаестерца Партизана, ослободио се чувара, али је шутирао “млако” по земљи. Лак плен за Стојковића.

7′ – Аксентијевић је одлично прошао по десној страни, предриблао чувара, центрирао по земљи на прву стативу где је био Забија, али је његов покушај изблокиран у корнер.

8′ – Као што се и претпоставило Партизан је “навалио” од првог минута. Круже играчи црно-белих око казненог простора Борчана… Покушао је Камара са 20 метара али високо прекоп гола.

10′ – Промашио је Забија стопостотну прилику! Сјајно је Саша Илић упослио Либијца, избацио га један на један са голманом Ковачевићем, али је центарфор Партизана лоше шутирао, право у ноге чувара мреже БСК-а.

12′ – Добра прилика за БСК! Центрирао је Милошевић са десне стране, одлично нациљао Живковића на неколико метара од гола Партизана, а нападач гостију покушао је да атрактивно, “маказицама” савлада Стојковића. Ипак, није Живковић лепо захватио лопту, па је Стојковић успео да је избоксује испред Ђукића који је вребао његов кикс.

13′ – Још једна изврсна шанса за Партизан. Поново је Саша Илић био “пакер”, пронашао је Лазара Марковића који је утрчавао искоса са десне стране у казнени простор, али је његов шут крајњим напором одбранио Ковачевић.

17′ – Опасни су фудбалери БСК-а у контри. После дуплог паса Ђукића и Нухија, лопта је ишла ка Живковићу који је био сам у петерцу Партизана, али је Иванов у последњем тренутку интервенисао испред нападача гостију.

22′ – Играчи Партизана десет минута нису створили ни једну опасну ситуацију пред голом Борчана који настављају да се пре свега бране и атакују повременим полуконтрама и контрама.

25′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 1:0 за Партизан, Иванов!

После корнера који Партизану није донео ништа, Лазар Марковић је у наставку акције центрирао са леве стране, пронашао Иванова који је био заборављен у петерцу, а Бугарину није било тешко да се “поклони” и главом доведе свој тим у вођство.

34′ – Нинковић је у истом минуту два пута опробао ударац, али је лопта после оба покушаја отишла два метра поред десне стативе Ковачевићевог гола.

37′ – “Бомба” Нинковића са 17 метара искоса са десне стране! Лопта је ишла у десни угао Ковачевићевог гола, који је фантастичном парадом одбранио ударац Партизановог “бисера”.

40′ – Нинковић је пронашао усамљеног Лазара Марковића на десет метара од гола гостију, а овај покушао да атрактивно, главом у паду савлада Ковачевића. Ипак, лопта је прошла пола метра од леве стативе.

45+1′ – Умало да Живковић искористи кикс Иванова и Волкова који су се сударили приликом интервенције, али је Стојковић ухватио лопту испред нападача Борчана.

 

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ:
46′ – Без промена у саставима обе екипе.

47′ – ГООООООООООЛ!!! 2:0 за Партизан, Саша Илић!

Заборавили су одбрамбени играчи БСК-а Сашу Илића на другој стативи после корнера који је извео Нинковић. Капитен Партизана је, међутим, у првом покушају промашио лопту, али је поново дошао до ње и из окрета је “закуцао” у Ковачевићеву мрежу.

48′ – ГООООООООООО!!! 3:0 за Партизан, Забија!

Лазар Марковић је пронашао Забију, који је изашао сам пред Ковачевића и за разлику од сличне ситуације у десетом минуту, овај пут је био прецизан и послао лопту по земљи поред голмана Борчана.

50′ – Стопостотна шанса за црно-беле! Саша Илић је асистирао Ловреу који је био сам на другој стативи, али је његов покушај у супротан угао прохујао поред леве стативе Ковачевићевог гола.

52′ – Прва измена на мечу. Одличног Сашу Илића заменио је Томић.

57′ – Симовић мења Петровића у екипи БСК-а.

62′ – Отпор гостију је нестао након фуриозног почетка другог полувремена играча Партизана, па домаћин лако долази до гола Борчана.

66′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 4:0 за Партизан, Нинковић!

Нинковић је поготком крунисао сјајну игру на овом мечу. Са рогља казненог простора упутио је прецизан ударац у леви угао Ковачевићевог гола.

66′ – Ћесаревић мења Јовановића у екипи из Борче.

68′ – Забија је уступио место на терену Стефану Шћеповићу.

71′ – Најбоља прилика за БСК на мечу! Избегао је Нухи офсајд замку, вукао лопту неколико метара по десној страни, видео самог Ђукића, али се овај обрукао. Са свега три-четири метра пребацио је и Стојковића и његов гол!

73′ – Последња измена у екипи Партизана. Камару мења Саша Марковић.

73′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 5:0 за Партизан, Стефан Шћеповић!

Само пет минута требало је Стефану Шћеповићу да се упише у стрелце. Центрирао је Нинковић из корнера право на главу саиграчу у нападу, који је главом са пет метара затресао мрежу.

76′ – Ау, шта је промашио Томић! Избио је сам пред Ковачевића, а онда могао да бира где ће да шутира. Ипак, упутио је ударац високо преко гола, уз уздахе малобројне публике у Хумској.

81′ – Трећа измена код гостију. Ђурђевић уместо Ђукића.

82′ – Могло је и име Саше Марковића да засветли на семафору на стадиону Партизана, али је Ковачевић сјајним рефлексом одбранио његов ударац са неколико метара.

84′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 6:0 за Партизан, Лазар Марковић!

Волков је прошао по левој страни, видео Лазара Марковића у петерцу, а овоме није било тешко да само спроведе лопту у мрежу гостију.

90′ – Једанаестерац за Партизан! Стаменковић је играо руком у свом казненом простору чиме је скренуо лопту која је ишла у мрежу после шута Стефана Шћеповића, па је она погодила пречку. Стаменковић је добио црвени картон.

90+1′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 7:0 за Партизан, Стојковић из једанаестерца!

Публика је тражила да голман Партизана изведе пенал, а Вермезовић услишио њихову молбу и рекао Стојковићу да има “зелено светло”. Чувар мреже црно-белих је послао лопту у једну, а свог колегу на голу Борчана у другу страну.

 

(Спортски журнал)